Boer Zoekt Vrouw brengt eigen iPhone-app uit

Boer Zoekt Vrouw heeft een iPhone-app gekregen. Daarin lees je informatie over de boeren en krijg je tijdens de televisieuitzending extra weetjes in beeld.

Boer Zoekt Vrouw iPhone iPod touch headerOp zondag krijgen de boeren de brieven uitgereikt. Iedereen die de afgelopen jaren wel eens voor de televisie heeft gezeten, weet wat er dan aan de hand is: Boer Zoekt Vrouw gaat weer van start. Voor de aftrap van het nieuwe tv-seizoen heeft de KRO een speciale app uitgebracht. Daarin zie je een kort profiel van de boeren, videopreviews van de aankomende uitzending en krijg je tijdens de uitzending berichten met extra informatie.

Boer Zoekt Vrouw nieuwsoverzichtWaar een groot deel van de publieke omroep kiest voor Tweede Scherm-websites, zoals het verkiezingsdebat gisteren bijvoorbeeld, zet de KRO in op een volwaardige iPhone-app. Drie tabbladen leiden je naar drie verschillende secties in de app: het nieuws, de boeren en BZV Live.

In tegenstelling tot veel Tweede Scherm-apps, vind je in het tabblad BZV Live geen stream met Twitterberichten over de uitzending en daar valt wat voor te zeggen. Er wordt immers zoveel over het programma getweet dat de berichtenstroom amper is bij te houden. Wel toont de applicatie tijdens de uitzending extra informatie die getimed aansluit op wat je in beeld te zien krijgt. Desgewenst kan je daar zelfs pushberichten voor ontvangen, door die optie bij het de eerste keer openen van de app te accepteren.

Boer Zoekt Vrouw videoberichtHet tabblad boeren toont van elke deelnemende boer een profielfoto en een algemene omschrijving, met een aparte tussenkop voor de voorwaarden waar de vrouw of man voor die boer aan moet voldoen. Een oranje ‘sticker’ laat zien welke boeren je nog niet hebt bekeken. Ook bij het nieuws zie je aan een nieuw-sticker de ongelezen berichten en nog niet geopende filmpjes. De previewfragmenten van de aankomende aflevering zijn doorgaans korter dan een halve minuut en dienen echt als teaser voor de uitzending.

Bij elk bericht, elk filmpje en elke boer in de app staat een verwijzing naar de website van de serie. Die is niet geoptimaliseerd voor de iPhone en opent apart in Safari. Daar ligt een verbeterpunt, zoals het ook aardig zou zijn om de Uitzending Gemist van Boer Zoekt Vrouw in de app te kunnen zien – en stiekem tóch een selectie van de leukste Twitterberichten (na de aflevering) te kunnen lezen.

Downloaden: Boer Zoekt Vrouw (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 10:00
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen boerderij, scherm, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.