iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 4-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 4 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Carrot Weather 5
Na jaren van subtiele updates onder versie 4 heeft Carrot Weather deze week de update naar versie 5 gekregen. De app is compleet opnieuw ontworpen en is nu veel meer in lijn met de iOS-huisstijl. Eén van de grote functies is het zelf instellen van de interface. Bekijk je graag de voorspelde neerslag, dan kun je hier nadruk op leggen. Dat kan ook voor allerlei andere weerelementen zoals druk, UV-index, wind en meer.

Carrot Weather 5 customization.

Ook nieuw is de prijs. Iedereen kan de basisversie van Carrot Weather 5 gratis proberen. Voorheen moest je meteen meer dan €5 betalen. Daar tegenover staat dat eerdere klanten wel alle functies krijgen die ze al hadden. Nieuwe klanten moeten hiervoor een abonnement afnemen. Daarover gesproken: die hebben duidelijkere namen. Het is ook duidelijker welke functies erbij horen.

Bekijk ook

Carrot Weather 5.0: nieuwe versie van populaire weerapp kan je zelf samenstellen

Carrot Weather, de populaire en sarcastische weerapp, heeft een grote update naar versie 5.0 gekregen. Carrot Weather 5 heeft een geheel nieuw design dat je zelf kan aanpassen.

Tweetbot 6

Naast Carrot Weather heeft ook Tweetbot een grote update gekregen deze week. Met Tweetbot 6 krijgt de app ondersteuning voor de Twitter API V2. Dit zorgt ervoor dat gebruikers in de toekomst snel gebruik kunnen maken van nieuwe functies van Twitter. Verder heeft Tweetbot nu een lidmaatschap van €0,99 per maand of €6,49 per jaar. Dit heb je nodig als je meer wil doen dan alleen tweets lezen. Voor die functie is de app gratis.

Tweetbot 6 op iPhone

Bekijk ook

Tweetbot 6 gestart: nieuw design en op abonnementsbasis

Tweetbot 6 is er, de geliefde Twitter-app voor iOS. Nieuw is dat je voortaan maandelijks moet gaan betalen om de app te kunnen gebruiken. Daarnaast is het design wat opgeleukt.

Scan Thing

Scannen, scannen, scannen: daar draait het om in deze app. Scan Thing kan teksten scannen, maar ook voorwerpen. De app herkent de vorm en haalt alle achtergrond weg. Zo houd je een uniek uitgesneden plaatje over voor bijvoorbeeld je Instagram Story. Scan je een tekst, dan kun je kiezen om écht alleen de tekst eruit te halen. Deze wordt dan gekopieerd zodat je het kunt plakken in een tekstbestand of berichtje.

Mubert

Ben je op zoek naar unieke muziek gebaseerd op wat jij leuk vindt? Mubert maakt dat voor je. Met de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) kan Mubert altijd een uniek nummer samenstellen. Je kunt dit gebruiken voor meditatie, maar ook om mee te sporten of om gewoon te relaxen. Alles is instrumentaal, want een stem nabootsen met unieke tekst lukt (nog) niet. Je krijgt een aantal genres cadeau. Voor het hele pakket moet je betalen.

Magniflyer

Deze game laat je vliegen door een optische illusie. Met eenvoudige bediening is het de bedoeling om je ruimteschip door de portalen te bewegen. Je kunt in verschillende levels spelen, maar er is ook een oneindige modus waarbij je gewoon kunt blijven spelen. Het ruimteschip is aan te passen met allerlei unieke items. Het volledige spel is voor iets meer dan €1 te koop.

Maazi

Een dagboek bijhouden kan heel effectief zijn bij het verwerken van gedachtes. Zit je een beetje in de put, schrijf het dan van je af. In Maazi kun je korte en lange teksten schrijven die je voor jezelf bijhoudt. Ook spraak wordt ondersteund. Het uiterlijk van de app is heel simpel en goed bedacht. De maker vindt de donkere modus zo mooi dat er zelfs een optie is om deze altijd te gebruiken. En eerlijk is eerlijk: wij snappen die keuze!

Domklok

Kom je uit de omgeving Utrecht of ben je sowieso geïnteresseerd in de stad? Dan ken je De Utrechtse Internet Courant (DUIC) misschien wel. DUIC is een lokaal gratis platform voor nieuws in de regio. Vanwege de avondklok heeft het medium besloten een app te maken. In Domklok vind je een timer om je eraan te herinneren hoe laat de avondklok ingaat. De app waarschuwt je wanneer de klok ingaat en wanneer je weer naar buiten mag zonder verklaring. Met de app steun je DUIC met een klein bedrag – dat is ook de insteek van de app. Houd je van Utrechts nieuws of wil je lokale journalistiek in het algemeen steunen, download dan Domklok.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.