Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 3-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 3 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: WristControl
Misschien heb je onze review van WristControl al voorbij zien komen, maar we wilden hem nog een keertje onder de aandacht brengen. WristControl is een Apple Watch-app voor HomeKit. Je kan snel je favoriete accessoires en scènes activeren. De app draait helemaal native op het horloge en vereist zelfs geen iPhone-app. Al je HomeKit-apparaten reageren razendsnel en je kan zelfs streams van je camera vanaf je horloge bekijken.

WristControl: HomeKit-app op Apple Watch met scènes en apparaten.

WristControl schittert ook vanwege de uitgebreide ondersteuning voor complicaties. Je kan daardoor al je favoriete scènes met een tik op je horloge activeren. Wil je een speciale HomeKit-wijzerplaat maken met uitsluitend knoppen voor je apparaten? Dan kan dat dus met WristControl. Je kan de app naar eigen smaak aanpassen en indelen, met tientallen verschillende herkenbare icoontjes.

Bekijk ook

Review: WristControl voor Apple Watch is een uitgebreide HomeKit-app

WristControl is een nieuwe app voor de Apple Watch waarmee je HomeKit kan bedienen. Het is een alternatief voor Apple's eigen Woning-app. Wij hebben de app getest, maar is het zijn geld waard?

Agree

Ben je met vrienden of familie aan het debatteren over de volgende vakantie? Of komen jij en je collega’s er niet uit waar jullie met het team uit eten gaan? Download dan Agree. Met deze app maak je eenvoudig een poll aan die je kunt delen met de rest. Door naar links of rechts te vegen over een optie laat je weten welke optie jij het leukste vindt. Het is mogelijk om meerdere opties leuk te vinden. Uiteindelijk worden alle stemmen opgeteld en krijgt iedereen een melding met de uitslag.

Agree app voor polls

Agree is simpel en duidelijk ontworpen. In onze test werkt de app ook goed. Er zitten geen advertenties in en heeft enkele betaalde functies. Iedereen moet de app downloaden, maar de basisfuncties zijn gelukkig gratis. Met de basisversie kun je 3 opties per poll toevoegen.

Weerbericht Nederland

Deze app om het weer te checken heeft nu een handige update die we niet heel vaak zien van dergelijke apps. Er is nu een Apple TV app beschikbaar. De Weerbericht Nederland app voor Apple TV laat de huidige temperatuur en weersomstandigheden zien voor heel Nederland. Je vindt aparte tabbladen voor de verwachting, een radar en waarschuwingen. Een nadeel vinden wij de lelijke advertenties en de ietwat onhandige werking met de afstandsbediening.

Weerbericht Nederland Apple TV

Fuzion

Met Fuzion kun je allerlei portretten bewerken op manieren die je niet snel vindt in andere apps. Zo maak je eenvoudig foto’s met dubbele belichtingen en kun je je onderwerp snel op een andere achtergrond plakken. Dat kan omdat de app automatisch een silhouette herkent. Deze week heeft Fuzion een update gekregen met een volledig nieuw design. Verder werkt de app met álle foto’s die rechtopstaand zijn gemaakt. En heb je een favoriete effectenmix die je graag toepast, dan kun je dat nu in één keer doen met presets.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Politiek App

Veel simpeler kan de naam niet. De Politiek App is bedoeld voor iedereen die van Haagse politiek op de hoogte wil blijven. De app bevat nieuws van de NOS en artikelen die op Twitter gedeeld zijn door kamerleden. Omdat de verkiezingen eraan komen kun je in deze app ook zelf coalities samenstellen op basis van de meest recente peilingen. Je kunt zelf kiezen welke peiler je wil gebruiken. Op een handige plattegrond van de Tweede Kamer zie je hoe groot je meerderheid is. Ten slotte zijn allerlei stemuitslagen binnen de Tweede Kamer beschikbaar.

Filmlog

Filmfanaten opgelet: met Filmlog houd je bij welke films je al hebt gekeken en welke je nog wil zien. Er zijn al langer apps die dit doen, maar in Filmlog ziet het er allemaal wat gelikter uit. De app is vormgegeven als een soort dagboek. Per maand zie je welke films je hebt gekeken. Het is wel van belang dat je de filmposters een beetje herkent, want dat is voornamelijk hoe je je weg moet vinden. Per film kun je informatie over het verhaal bekijken eveneens als alle acteurs die erin spelen.

Microsoft Lists

Deze app werd in 2020 aangekondigd en is sinds deze week echt te downloaden. Met Lists, een nieuwe dienst van Microsoft, heb je altijd een slimme takenlijst op zak. Microsoft Lists werkt samen met het Teams-ecosysteem om alle betrokkenen op de hoogte te houden van progressie. Met categorieën kun je gelijksoortige taken en opdrachten bijhouden. Microsoft geeft het handige voorbeeld van kandidaten voor een vacature. In Lists houd je notities over de kandidaten bij met daarbij de status in hun sollicitatieproces. Alle betrokken teamleden weten zo wie er wellicht binnenkort bij komt en wat zijn of haar sterke kanten zijn. Je hebt Microsoft 365 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.