iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 26-2020 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 26 in 2020 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Perfect Quote
Als je op zoek bent naar een inspirerende quote bij je Instagramfoto wil je natuurlijk een quote die past bij wat er te zien is. Je wil geen quote die cliché is, dus wat doe je dan? Dan download je Perfect Quote. Deze app scant foto’s met machine learning en geeft tags aan jouw foto. Dat is goed voor de privacy, want jouw foto zelf wordt niet geüpload. Deze tags worden naar de server gestuurd, waarna jij quotes krijgt die passen bij de tags. Soms hebben ze er ook weinig mee te maken, maar dat is niet per se erg.

Perfect Quote app

Heeft jouw foto meerdere tags, dan kun je zelf kiezen voor welke tag je een quote wil. De app heeft zelf opties om de foto verder te bewerken, maar je kan de quote ook zelf overnemen. Standaard heeft de quote een zwarte achtergrond, maar dat kan je veranderen. Ook de vorm van de quote en de afbeelding is aan te passen. De app geeft je één afbeelding per dag met de gratis versie, maar zolang je niet de foto exporteert kun je oneindig veel quotes opvragen en gewoon zelf overnemen.

Bidroom

Met Bidroom krijg je tot 25% korting op hotelovernachtingen. Je betaalt een jaarlijks abonnement vanaf ca. €30 waarna je van de dienst gebruik kan maken. De dienst zegt goed te zijn voor hotels omdat er geen commissie wordt gevraagd, zoals de concurrentie wel doet. Vanuit de nieuwe Bidroom app boek je een hotelovernachting en zie je wat jij betaalt en met hoeveel korting dit is op de reguliere prijs. Bidroom beweert meer korting te kunnen geven dan de concurrenten, maar we raden je aan toch de prijzen overal in de gaten te houden om daar echt zeker van te zijn. Met een extra abonnement krijg je meer aanbiedingen voor tijdens je vakantie.

Fretello

Gitaristen hebben misschien weleens van Fretello gehoord. Met deze iOS-app kun je gitaar leren spelen en nieuwe dingen leren met hulp van kunstmatige intelligentie. Fretello is nu ook beschikbaar op de Mac. In de app kun je liedjes uitkiezen die je wil leren spelen en je wordt erbij geholpen. Iedere sessie duurt 20 minuten. Maak je een foutje, dan zie je in de feedback wat je beter kan doen de volgende keer.

Pokémon Café Mix

Het internet staat vol met spelletjes waarin jij een café- of restauranteigenaar bent en je zo goed mogelijk je gasten moet bedienen. In Pokémon Café Mix doe je dit ook, maar in plaats van mensen krijg je de leukste Pokémon aan je tafeltjes. Het gaat verder dan dat, want je moet namelijk puzzels oplossen om bepaalde drankjes te maken. Wordt het druk? Dan kun je ook vrienden worden met een Pokémon. Deze zal je dan helpen. Hoe beter de zaak draait, hoe mooier je locatie wordt.

Rubix

Rubix is een game gebaseerd op de wereldberoemde Rubiks kubus. Het is de bedoeling dat je een hele rits aan kubussen in dezelfde kleur krijgt, maar je mag alleen de kleur veranderen van drie kubussen tegelijk. Hou je van een fijne hersenkraker voor onderweg of in bed? Dan is Rubix zeker de moeite waard. Je bent wel even zoet ermee dankzij de meer dan 1000 beschikbare levels met meer dan 60 te behalen achievements.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.