Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 25-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 25 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Headlines 2
Headlines 2 is een simpele, maar erg handige app om heel veel nieuwsbronnen te volgen: van wereldnieuws, landelijk nieuws en zelfs technieuws (ja, ook iCulture). Het idee is simpel: voeg een nieuwsbron (of: feed) toe aan je lijst en je nieuwslijst wordt gevuld. Een hoofdthema van de app is het uitgebreide aanbod aan widgets. Per widget kun je kiezen welke nieuwsbronnen je ziet. Ook kun je aangeven dat je hier alleen ongelezen artikelen ziet. Je moet de artikelen wel via Headlines lezen om ze als zodanig te markeren.

Deze week heeft Headlines de update naar versie 2 gekregen. Het automatisch verbergen van gelezen artikelen is één van de nieuwe functies. De app kan nu ook automatisch de Reader-weergave van Safari gebruiken, zodat je zonder afleiding en advertenties kunt lezen. Verder zijn er verbeteringen voor de iPad versie, want die is er ook. Headlines 2 is gratis, maar voor €1,99 per maand kun je een ongelimiteerd aantal bronnen toevoegen, artikelen automatisch laten vertalen, tags toevoegen en bepaalde woorden filteren. Voor €9,99 krijg je deze functionaliteit een jaar.

Statiegeld

Per 1 juli zit er ook statiegeld op kleine PET-flessen. Maar niet iedere fles heeft statiegeld. Daarom heeft Statiegeld Nederland een app ontwikkeld waarmee het doodeenvoudig wordt om dit te checken. Met de app scan je de barcode van de fles en de app geeft aan hoeveel statiegeld erop zit. Handig, zeker als je nog moet wennen aan het nieuwe beleid. Helaas heeft de app geen ondersteuning voor andere flessoorten, zoals bierflesjes. Dat komt hopelijk in een latere update.

Hot

Al enige tijd kan Hot, van de makers van iMazing, de CPU-temperatuur van je Intel-Mac uitlezen. Handig als je bezig bent met intensieve taken en je graag je computer zelf monitort. Sinds deze week is Hot ook geschikt voor de M1-chip van de nieuwe iMac, Mac mini, MacBook Air en MacBook Pro. Of je de app op deze Macs écht nodig hebt betwijfelen we, want de M1-chip wordt lang niet zo snel heet als een gemiddelde Intel-Mac. Toch leuk om te hebben – zeker omdat het helemaal gratis is.

Je kunt Hot gratis downloaden op de website van iMazing.

ScanEarth

Deze app is voor geïnteresseerden in landschappen en geografie: met ScanEarth kun je ontzettend veel gegevens bekijken van een landschap. Richt je camera op een berg, en ScanEarth meet de afstand tot en hoogte van die berg. Ook de hellingshoek wordt getoond. Beweeg je je iPhone, dan verandert de data in real-time. Klinkt dit interessant? Je kunt de app gratis proberen. Voor €3,49 koop je alle functies af. Op de website van de ontwikkelaar vind je een uitgebreide uitleg van de enigszins complexe app.

iScanner

Ben je op zoek naar een uitgebreidere PDF-scanner dan Apple’s eigen Bestanden-app op je iPhone en iPad? Of heb je heel veel soortgelijke objecten om te tellen? Dan is iScanner misschien iets voor jou. Deze app scant veel en laat je er veel mee doen. Er zit een handige functie in om soortgelijke objecten mee te tellen, zoals pennen, gummen, doosjes, of alles wat er vergelijkbaar uitziet. Met de PDF-scanner kun je ook handtekeningen en formulieren invullen en exporteren. Daarbij is er ook ondersteuning voor het inscannen van allerlei documenten, waaronder je paspoort. iScanner is gratis, maar voor alle functies betaal je een maandelijks of jaarlijks abonnement.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.