iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 21-2020 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 21 in 2020 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: MusicSmart
Voor Apple Music-gebruikers of luisteraars die hun eigen muziek in de Muziek-app hebben staan, hebben we deze week de app MusicSmart. Met de app steek je nog eens wat op van de muziek waar je naar luistert. Echte muziekliefhebbers kennen het misschien wel, dat je alles wil weten van een nummer: waar het over gaat, waar de inspiratie vandaan komt of hoe het nummer ontstaan is. Dergelijke informatie vond je vroeger vaak in cd-boekjes, maar in dit digitale tijdperk kan je alleen terecht bij bijvoorbeeld Wikipedia of andere bronnen. Muziekdiensten bieden deze extra informatie vaak niet. MusicSmart vult dit gat op.

MusicSmart app.

De app werkt samen met de muziekbibliotheek in de Muziek-app, ongeacht of je Apple Music-gebruiker bent of niet. De app laat allerlei leuke achtergrondinformatie van jouw muziek zien. Denk aan leuke feitjes, de betekenis van een nummer, de makers en zelfs uit welke nummers bepaalde samples gebruikt worden. Ook lees je praktische info over de uitvoerende artiest, zoals de leeftijd en geboorteplaats. De informatie over de muziek komt van allerlei bronnen. Als je meer wil weten over muziek, dan is deze app een aanrader.

Originate

Creatievelingen kunnen hun kunstwerkjes eruit laten springen met de app Originate. Je kan tekenen in meerdere lagen, waarna deze eruit springen door je toestel te kantelen. Er ontstaat daardoor een soort 3D-effect, waardoor er veel meer diepte in je kunstwerkjes zit. Er is ook een optie om je kunstwerkje in AR te bekijken. Op de iPad werkt de app ook met de Apple Pencil en met de iPad-cursor.

Neptune

Neptune is een universele Twitter-app voor iPhone, iPad en Mac. De app is afgestemd op de accounts die jij volgt. In de officiële app krijg je nog wel eens niet-chronologische tweets, aanbevolen tweets en andere content te zien waar je misschien niet op zit te wachten. In Neptune is dat niet het geval. Alle tweets verschijnen chronologisch en zonder reclame. Alle tweets worden in een soort kaarten weergegeven, waardoor ze extra opvallen. Het menu onderaan de app trek je eenvoudig naar boven, zodat je allerlei opties in beeld krijgt. Je kan dan meteen een nieuwe tweet maken.

Custom Contacts

Met de app Custom Contacts kun je makkelijker contacten delen. Je kiest zelf welke details je van een contact deelt, bijvoorbeeld naam, adres en telefoonnummer. Met de standaard Contacten-app deel je meteen alle gegevens die in het contactenkaartje staan, maar Custom Contacts maakt het delen makkelijker. Met de pro-versie heb je nog meer opties, zoals het opslaan van favorieten.

Jiff

Moet je nog altijd veel videobellen voor je werk, maar heb je geen zin om je huis op te ruimen? Met de app Jiff kun je de webcam zo afstellen dat alleen jij in beeld bent. Een cirkel laat alleen je hoofd zien, zodat alle achtergrond afgeschermd blijft. Het rondje kan ook jouw bewegingen volgen, dus je hoeft niet constant stil te blijven zitten. Daarnaast pas je ook de helderheid en kleuren aan, zodat de beeldkwaliteit beter is. Het werkt met alle videobel-apps, want het past alleen de weergave van je webcam aan. De app is 120 minuten per dag gratis te gebruiken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je downloadt Jiff van de website van de maker.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.