iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 18-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 18 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: EcoScan
Iedereen die zijn afval wil scheiden stuit wel eens op de vraag in welke bak iets moet. Om die vraag te beantwoorden kun je het Nederlandse EcoScan downloaden. We schreven in 2018 al over EcoScan als app die je afval scant. Deze week is er echter reden om de app opnieuw onder de aandacht te brengen. Er is namelijk een handige update uitgebracht.

EcoScan iPhone

EcoScan vraagt je nu om je locatie te delen. Dat wordt gebruikt om te bepalen of jouw gemeente aan nascheiding doet. Zo krijg je het beste advies voor jouw gemeente. Niet alle gemeentes zijn op dit moment bekend in de app. Verder is de app nu beter qua interactie en is er ondersteuning voor de donkere modus van je iPhone. EcoScan is gratis met advertenties, maar die kun je afkopen.

Sonid

Sonid is een Nederlandse app voor het leren van muziektheorie. Na een korte uitleg op allerlei onderdelen leer je als beginnend muzikant stap voor stap over muziek. Na de uitleg volgt er een les. Zo krijg je onder meer waar/niet waar vragen over akkoorden op de piano. Ben je aan het spelen en kom je even niet op de juiste akkoorden? Of wil je meer leren over een bepaald onderwerp? In Sonid vind je ook een database aan muziektheorie. Uiteraard kun je in Sonid ook van alles beluisteren om het beter te onthouden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De app is ontwikkeld door muziekdocent en app-ontwikkelaar Martijn Ensing. Het afgelopen jaar heeft hij Sonid in zijn eentje ontwikkeld. Je kunt Sonid gratis gebruiken met advertenties. Deze koop je af met Sonid Plus, waarmee je ook nog eens meer inzicht krijgt in je goede en foute antwoorden bij lessen. Ook zijn er meer oefeningen beschikbaar.

SwitchBuddy

Iedereen die een Nintendo Switch heeft weet dat het wat lastig kan zijn om je screenshots te delen. De Switch maakt het makkelijk om je screenshots te tweeten, maar dat is misschien lang niet altijd wat je wil. Daarvoor is er nu SwitchBuddy. Deze app synchroniseert met je Nintendo Switch en slaat al je screenshots op. Dat kan in je eigen fotobibliotheek, maar ook in iCloud Drive. Zo kun je ze makkelijk delen via jouw favoriete sociale app.

Denim

Met Denim kun je mooie afbeeldingen maken voor je afspeellijsten op Apple Music. Standaard is dit een mix van album covers van de artiesten uit de lijst. Dat kan nogal eentonig worden als je veel afspeellijsten zelf maakt. We schreven eerder in de App Gemist al over Denim, maar de app heeft nu een mooie update gekregen.

Zo kun je nu een preview krijgen van hoe je cover eruit zal zien als je hem instelt, gewoon in Denim. Daarnaast zijn er meer dan 20 nieuwe kunstwerken om uit te kiezen, van country, tot house, tot studeermuziek. Om alles een beetje geordend te houden is er ook een handiger overzicht met categorieën ingebouwd.

SimpleMind

Zoek je nog een goede app om mindmaps mee te maken. Misschien is SimpleMind dan iets voor jou. Deze dienst bestaat al langer dan 10 jaar en is geschikt voor allerlei soorten mindmaps. De app maakt het makkelijk om zeer gestructureerde en mooie mindmaps in elkaar te zetten. Dat kan onder meer dankzij de automatische indeling die SimpleMind voor je maakt. Ook kun je icoontjes toevoegen om onderdelen snel te herkennen. Ook kun je media invoegen. Uiteraard zijn er allerlei soorten mindmaps, dus wij zeggen: probeer het eens!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.