Apple ruilt Amerikaanse iPads met Wi-Fi-problemen om

Interne documenten van Apple wijzen er op dat de derde generatie iPad door personeel wordt ingenomen, mocht deze last hebben van Wi-Fi-problemen. Een aantal iPad-gebruikers kan niet verbinden met Wi-Fi of krijgen een zwakke connectie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Wi-Fi iPadSinds de lancering van de iPad 3 is er een kleine groep gebruikers, die klaagt over Wi-Fi-problemen. Apple heeft nu een intern document rondgestuurd, waarin ze verkooppunten en contactcenters aanraden om derde generatie iPads in te nemen, als een gebruiker klaagt over Wi-Fi-problemen. Dit blijkt uit een intern documenten dat 9to5Mac in handen heeft gekregen. De iPads worden vermoedelijk door Apple onderzocht, zodat er gekeken kan worden naar de precieze oorzaak van het probleem.

De Wi-Fi-problemen zouden volgens het document kunnen bestaan uit een verbinding die steeds wegvalt, langzame internetsnelheden of Wi-Fi-netwerken die niet door de iPad worden gezien. Het zou enkel gaan om de Wi-Fi only-modellen van de nieuwe iPad, de 4G-versie hoeft niet omgeruild te worden.

Vlak nadat de nieuwe iPad in de winkels verscheen, doken er klachten op Apple’s supportforum op over Wi-Fi-problemen. Hierdoor zouden netwerken soms niet zichtbaar zijn en de verbinding veel zwakker zijn dan de bedoeling is. Apple heeft sindsdien niet gereageerd op de problemen. De documenten zijn daarom ook interessant: ze laten zien dat Apple zich bewust is van de kwestie en dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

De documenten zijn enkel gericht op Amerikaanse winkels die de derde generatie iPad verkopen. Hoewel het niet onwaarschijnlijk is dat je een slecht werkende iPad in een Nederlandse winkel mag inruilen, kunnen wij niet zeggen of Apple net zo soepel omgaat met iPads die in Nederland zijn gekocht.

Dit is niet de eerste iPad die met Wi-Fi-problemen kampt: de originele iPad had vlak na verschijning ook problemen. Deze werden uiteindelijk in een software-update opgelost.

AppleCare iPad 3 document

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:21
Categorieën Achtergrond, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.