‘Storing 3G-netwerk Vodafone duurt nog enkele dagen’

De storing bij Vodafone's 3G-netwerk kan nog meerdere dagen duren. Dit laat de provider weten in een statement. Gisteren konden veel gebruikers niet met het netwerk verbinden dankzij een brand bij een zendpost.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Geen ServiceHet herstellen van Vodafone’s 3G-netwerk in sommige delen van de Randstad kan nog enkele dagen duren. Dit laat de provider weten in een update over de reparatiewerkzaamheden. Gisteren hoopte Vodafone nog dat het netwerk aan het einde van de dag hersteld zou zijn, maar complicaties zorgen ervoor dat het toch langer zal duren.

Volgens Vodafone kan de helft van de getroffen klanten tegen 10 uur weer bellen, SMS’en en voicemails beluisteren. Een beperkt deel van het 3G-netwerk moet tegen die tijd ook hersteld zijn. Hoewel Vodafone in de loop van de dag bel- SMS- en voicemail-verkeer hoopt te herstellen, zegt de provider dat het nog enkele dagen kan duren voordat 3G weer volledig hersteld is.

Een brand bij één van Vodafone’s zendposten op woensdag 4 april zorgde ervoor dat veel abonnees in Rotterdam, Den Haag en Kennemerland hun mobiele verbinding niet konden gebruiken. Een kwart van Vodafone’s abonnees bleek hierdoor getroffen te zijn. Aan het einde van de dag zei Vodafone dat nog 10 tot 15 procent van de klanten last had van de storing. De provider hoopte toen nog de problemen aan het einde van de dag hersteld te hebben, maar dit is niet gelukt.

11:30 De CEO van Vodafone vertelt in onderstaande video hoe ver het herstel van het netwerk inmiddels is. Ook biedt hij nogmaals zijn excuses aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2012, 11:30
Categorie Providers
Onderwerp storing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.