Video demonstreert iOS in the Car / CarPlay (update)

Een ontwikkelaar heeft een video gepubliceerd waarin iOS in the Car (CarPlay) wordt gedemonstreerd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ios-in-the-car-beeldEen nieuwe video laat zien hoe CarPlay (voorheen iOS in the Car) in de praktijk gaat werken. De video is online gezet door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die eerder al verschillende screenshots van het systeem publiceerde. Hieruit blijkt onder meer dat de functionaliteit al actief is in het publieke iOS 7.0.3. In recente testversies van iOS 7.1 doken al wel meerdere verwijzingen op naar de nieuwe functionaliteit. Inmiddels is ook een tweede video van iOS 7.1 opgedoken.

Lees ook ons Dossier CarPlay.

Met behulp van een emulator toont de Ierse ontwikkelaar hoe een iPhone met iOS 7.0.3 samenwerkt met een display in de auto. Er wordt onder meer gedemonstreerd hoe de navigatiefunctie werkt met behulp van spraakgestuurde opdrachten. Naar eigen zeggen was het erg ingewikkeld om de software zo te emuleren om een klein beeldscherm te kunnen aansturen. CarPlay zorgt voor een naadloze integratie van van je iPhone of iPad met het entertainmentsysteem in auto’s. Je koppelt je iDevice draadloos of met een kabeltje met het systeem van de auto. Vervolgens kun je via een display op het dashboard veilig bellen, navigeren, muziek instellen en berichten ontvangen.

https://www.youtube.com/watch?v=M5OZMu5u0yU

In eerdere testversies van iOS 7.1 doken al verschillende verwijzingen op naar het systeem. Zo werd onder meer een nieuwe schakelaar ontdekt. Opvallend is wel dat de screenshots die Troughton-Smith eerder publiceerde er anders uitzien dan de recent gepubliceerde video. Hierin lijkt Apple te proberen of een interface met verticale knoppen aan de zijkant werkt. Het definitieve uiterlijk lijkt daarmee nog allerminst zeker.

Update 23:55
Inmiddels is door een andere ontwikkelaar een nieuwe video gepubliceerd waarin de functionaliteit op basis van de laatste iOS 7.1 beta wordt gedemonstreerd. Het uiterlijk verschilt dan ook van de variant die in 7.0.3 beschikbaar is.

Met dank aan alle tipgevers

Lees ook ons Dossier CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 17:26
Categorie iOS
Onderwerpen carplay, firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.