Apple brengt iOS 6.0.1 uit met verbeteringen voor Exchange, flitser en codeslot

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ios6Apple heeft iOS 6.0.1 uitgebracht. De update bevat volgens informatie van Apple diverse verbeteringen en bugfixes. Volgens eerdere geruchten zouden problemen met Wi-Fi, mobiele data, Passbook, Exchange en het virtuele toetsenbord zijn opgelost. Uit de update-omschrijving van Apple blijkt nu dat inderdaad een aantal van deze problemen zijn gefixt, zoals een fout bij het plannen van Exchange-vergaderingen en het voorkomen van horizontale strepen op het virtuele toetsenbord.
Belangrijk om te weten: de iPhone 5 vereist een aparte iOS updater-app om deze update over-the-air te kunnen installeren. Onderaan dit artikel lees je hoe dit werkt.

De verbeteringen hebben betrekking op:

  • Draadloos uitvoeren van software-updates.
  • Horizontale strepen op het virtuele toetsenbord.
  • Cameraflitser.
  • Betrouwbaarheid bij WPA2 Wi-Fi-netwerken op iPhone 5 en iPod touch 5G.
  • Toegang tot mobiele netwerken.
  • Schakelaar ‘Gebruik mobiele data’ voor iTunes Match.
  • Codeslot.
  • Exchange-vergaderingen.

Apple was eind oktober al begonnen met het intern testen van iOS 6.0.1. Destijds werd gedacht dat de update binnen een paar weken zou verschijnen. Ook werd er gesproken over iOS 6.1, maar dat komt waarschijnlijk pas na de feestdagen beschikbaar.

De update zou ook aanpassingen kunnen bevatten voor de iPad mini en iPad vierde generatie, die vanaf morgen in de winkel liggen. Die worden volgens de eerste reviewers nog geleverd met iOS 6, maar er is in geruchten ook gesproken over iOS 6.0.1.

ios 601 update

Let op: meerdere mensen melden ons dat de Facebook-app crasht na update naar iOS 6.0.1. Dit lijkt echter niets te maken hebben met iOS 6.0.1, maar met iets in de Facebook-app. Het gebeurt namelijk ook bij gebruikers die nog op een eerdere firmware zitten. Lees meer in ons artikel: Gebruikers melden crashende Facebook-app.

iOS 6.0.1 voor iPhone 5 met Updater-app

updater 4Voor de iPhone 5 heb je een Updater-app nodig om de update naar iOS 6.0.1. over-the-air te kunnen installeren. Het betekent dat je eerst een kleine app moet installeren om de update buiten iTunes om binnen te halen. Dit komt door een bug in iOS 6. Nadat je in Instellingen > Algemeen > Software-update hebt gecontroleerd of er een update beschikbaar is, krijg je het scherm hieronder te zien.

Nadat je de app geïnstalleerd hebt druk je op het icoontje om de update naar iOS 6.0.1 te installeren. Screenshots van de verschillende stappen vind je hieronder.

Na de update zal de losse app automatisch verdwijnen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.