‘Nederlandse vrouw raakt elke dag haar smartphone kwijt’

De gemiddelde Nederlandse vrouw raakt elke dag haar smartphone kwijt. Ook blijken mannen de meeste schade te veroorzaken, omdat ze de smartphone laten vallen. Vodafone voerde het onderzoek uit onder 500 smartphonebezitters.

vrouw zoekendAls je je smartphone bent kwijtgeraakt kun je het beste eerst tussen de kussens van het bankstel gaan kijken. De kans is namelijk het grootst dat je iPhone zich daar heeft verstopt. Het blijkt uit een onderzoek van Vodafone, waaruit ook blijkt dat de gemiddelde Nederlandse vrouwelijke smartphonebezitter minimaal één keer per dag haar mobiele telefoon kwijt is. Als vrouwen hun mobiele telefoon kwijt zijn, bellen ze in 83% van de gevallen vanaf een ander toestel om ‘m terug te vinden. Mannen (64%) doen dat veel minder, maar hebben wel een ander probleem: ze laten de smartphone veel vaker uit hun handen vallen. Daardoor hebben mannen vaker te maken met schade aan hun smartphone.

Vodafone liet het onderzoek onder ruim 500 smartphonebezitters uitvoeren. Bij een zoekgeraakte iPhone kan er trouwens ook behoorlijk wat schade ontstaan, want vier op de tien Nederlanders heeft hun mobiele telefoon wel eens teruggevonden in de wc of de wasmachine. Gelukkig ligt een zoekgeraakte telefoon meestal op de bank of in bed. Een kwart van de Nederlandse smartphonebezitters is zijn/haar mobieltje het afgelopen jaar wel eens kwijt geweest. Vodafone grijpt de uitslag van het onderzoek aan om de dienst Vodafone Mobile Protect Easy te promoten. Daarmee kun je de locatie van je telefoon terugvinden bij verlies of diefstal. De app is alleen verkrijgbaar voor BlackBerry en Android. iPhone-bezitters hebben zoiets ook niet nodig: zij hebben al de app Zoek mijn iPhone. De Contacten Backup-app van Vodafone is wel verkrijgbaar voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2012, 16:53
Categorie Achtergrond
Onderwerpen onderzoek, Vodafone, vrouwen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.