iTunes Connect vanaf vandaag weer geopend, veel app-updates en prijswijzigingen verwacht

·

itunes connect openHet is zaterdag 29 december. Vandaag komt er een einde aan Apple’s kerstsluiting van iTunes Connect. De afgelopen dagen was het beheersysteem voor ontwikkelaars gesloten, waardoor ze geen prijswijzigingen en app-updates konden doorvoeren*. Het is ook de reden waarom we de afgelopen dagen de rubriek iCulture Deals even hebben stilgezet: er waren immers toch geen nieuwe koopjes en voor het kopen van kerstcadeaus was de levertijd te krap. Vanaf vandaag kunnen de eerste app-updates en prijswijzigingen weer binnenstromen.

Pas dus op als je de koopjesartikelen van de afgelopen tijd nog eens doorspit: de prijs kan vandaag zomaar weer omhoog zijn geschoten. Op zondagavond hebben we weer onze wekelijkse rubriek ‘Tijdelijk gratis’, met een verse lading in prijs verlaagde apps en games. Zodra er interessante nieuwe apps of updates binnenkomen, lees je dat natuurlijk meteen op iPhoneclub. Vorig jaar opende Apple iTunes Connect een dag te vroeg, waardoor nieuwe apps en updates die ontwikkelaars nog vlak voor de sluiting hadden ingediend overwacht vroeg binnenkwamen. Dit jaar lijkt Apple te hebben gewacht tot de beloofde datum, 29 december.

*We hebben gemerkt dat er de afgelopen dagen toch incidenteel een eens een app-update binnenkwam. Hoe dat kan, weten wij ook niet.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

13 reacties

 1. door Rednose

  Niet alleen de afgelopen dagen, maar ook de dagen voor Kerst waren er diverse updates.

  Beantwoorden Quote

 2. door Erwin

  @ Gonny, wanneer verschijnt de iphoneclub app weer in de AppStore?

  Beantwoorden Quote

 3. door Maurice Hollink

  Ik kreeg vanochtend pas m’n eerste update. Word On HD.

  Beantwoorden Quote

 4. door Ranney

  Ik begrijp er niets van. Regelmatig zie ik een nummer op het AppStore logo staan. Ga ik er geen, dan geen updates. Soms wel op iPhone maar niet op iPad en omgekeerd. Wel weer zo dat ik meerdere apps zoals wordon HD geen updates hebben maar als ik de app zelf zoek staat er update bij. Iemand een idee? Nieuwste iOS versies op iPhone 5 en iPad 4…

  Beantwoorden Quote

 5. @Erwin: Zodra Apple ‘m goedkeurt. De bal ligt bij Apple, dus wij hebben daar geen invloed op. Ik kan dus ook geen datum noemen, omdat we het zelf niet weten.

  Beantwoorden Quote

 6. door Arnold

  Een app kan al goedgekeurd zijn voor de sluiting, maar als developer kan je zelf aangeven wanneer deze gereleased wordt. Deze releasedatum heeft niets te maken met de sluiting van de beheer portal. En wordt automatisch doorgevoerd.

  Beantwoorden Quote

 7. door Jaap

  @Arnold: precies! Je haalt de woorden uit m’n mond

  Beantwoorden Quote

 8. door papje

  @Gonny van der Zwaag: Gonny, via Twitter, nog even nagekeken 76dagen geleden, heb ik je ook al eens die vraag gesteld waar de IPC app bleef. Er moet meer redenen zijn dan alleen de goedkeuring van Apple!!!

  Beantwoorden Quote

 9. door Nico Jansen

  Ik snap het ook niet … Van de update van RitCloud kreeg ik 3 dagen geleden al een bericht Ready for sale maar in de AppStore kwam de update pas vanochtend door. De RitMeister had ik later ingediend maar die kwam de 22e in de AppStore terecht.

  Beantwoorden Quote

 10. door Gregor

  @Gonny van der Zwaag: Belangrijke/noodzakelijke updates konden door een “expedited review” die wél (deels) open was tijdens de feestdagen worden goedgekeurd.

  Beantwoorden Quote

 11. door Wesley wansink

  Ik dacht dat ik ook niet kon inloggen maar ik kon 28 dec alles al weer doen op iTunes connect en nog leuk dat jullie mijn app hebben besproken op iphoneclub ik zal me best doen om een nieuwe app te maken voor volgend jaar het was me eerste app en ik wist ook niet hoe alles werkte maar toch bedankt voor de bonus vermelding

  Beantwoorden Quote

 12. @papje: Een langere uitleg volgt later. Op dit moment doen wij geen mededelingen om het reviewproces niet nog verder te frustreren. Sorry. We hadden het liever ook anders gezien.

  Beantwoorden Quote

 13. door Ben Kooij

  Ik heb 10 dagen geleden HayDay up gedated,na dien kan ik hem niet meer openen.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.