Fitness-app Obstacles XRT maakt virtuele hindernisbaan in je huiskamer

Obstacles XRT maakt een virtuele hindernisbaan in je huiskamer. Je kunt fitnessen waar je wilt, waarbij je virtuele autobanden, drijfzand en andere obstakels moet ontwijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

xrt logoSporten is leuk. Behalve wanneer je steeds opnieuw dezelfde fietstocht naar de sportschool moet maken, waar je steeds hetzelfde rondje langs de apparaten aflegt. De makers van Obstacle XRT bedachten dat ze het leuker konden maken, met een workout die je overal kunt doen. Zelfs als je de komende dagen in een logeerkamer of hotelkamer moet doorbrengen, kun je nog sport aan sport doen. Obstacles XRT creëert een hindernisbaan op de plek waar je bent. Je krijgt virtueel drijfzand te zien, waar je uit moet zien te ontsnappen. Je moet over autobanden springen, onder hekken door duiken en tegen de wind in joggen. De app is in ongeveer een maand tijd gemaakt door Brian Atz, in samenwerking met een aantal fitnesstrainers uit Chicago. Atz reist vaak en zocht een manier om toch te kunnen sporten, zonder steeds een fitnesscentrum te hoeven opzoeken.

obstacles xrtMaar de meeste fitnessapps werken volgens vaste routines: je moet je twintig keer opdrukken, daarna tien squats en tien sit-ups doen en vijf kilometer op de loopband rennen. Dat begint al snel te vervelen. Technologie kon erbij helpen: stel je voor dat je in een hotelkamer zit en daarin virtuele obstakels aanbrengt. Je zou dan op elke locatie kunnen sporten, zonder dat je apparatuur nodig hebt. De app gebruikt een vorm van High Intensity Interval Training (HIIT) om ervoor te zorgen dat je urenlang na het sporten nog calorieën blijft verbranden. Het gebruikt daarbij snelle bewegingen waarmee je een grote groep spieren aanspreekt. De app geeft een schatting van het aantal verbrande calorieën op basis van je gewicht, lengte, leeftijd en geslacht. Ook kun je in de app vrienden uitdagen om te kijken wie de oefeningen met de laagste hartslag kan uitvoeren. De app gaat er daarbij vanuit dat hoe rustiger je hartslag is, hoe beter je conditie. Gelukkig kom je niet meteen in een militair bootcamp terecht, maar kun je rustig beginnen op het laagste niveau: Beginner. Daarna kun je Intermediate en Advanced proberen. Er zijn een aantal hindernisbanen in de app aanwezig, met namen als Kilburn Proving Grounds, Milford Construction Zone en Mount Syrah. In onderstaand filmpje ziet het er misschien nog wat simpel uit, maar je bepaalt zelf hoe intensief de training wordt. Je krijgt geen 3D-beelden of augmented reality te zien, maar zult je eigen fantasie aan het werk moeten zetten om drijfzand en autobanden in je huiskamer te zien.

De prijs van de app was aanvankelijk €4,49 maar hij is nu tijdelijk verlaagd naar €0,89.

Downloaden: Obstacles XRT (tijdelijk €0,89, normaal €4,49, iPhone, iOS 5.0+)

Obstacles XRT – Extreme Reality Training from Essential App Marketing (EAM) on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:17
Categorie Sport
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.