‘Apple schroeft bestellingen iPhone 5 terug’

·

iPhone 5 topApple heeft het aantal bestelde iPhone 5-onderdelen voor het eerste kwartaal van 2013 verlaagd. Dit stelt het doorgaans zeer betrouwbare The Wall Street Journal op basis van twee aparte bronnen. Het aantal bestelde schermen zou de helft zijn van wat Apple eerst op het oog had voor het kwartaal en ook andere materialen zouden minder zijn besteld dan origineel beoogd.

Het verminderde aantal kan er op wijzen dat Apple een minder grote vraag naar de iPhone 5 anticipeert dan eerder gedacht. Het is belangrijk om te benadrukken dat Apple de eerder verwachte productieaantallen voor het eerste kwartaal van 2013 heeft verminderd, niet de productie ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit kan er op wijzen dat de vraag naar de iPhone 5 tegenvalt. Dat terwijl de iPhone 5 pas vier maanden verkrijgbaar is.

De iPhone 5S zou ook een rol kunnen spelen bij de verminderde productie-aantallen. Verschijnt de iPhone 5s al in juni, dan zou Apple de productie-aantallen in de komende maanden waarschijnlijk willen terugschroeven. Een lagere productie wijst er vaak op dat Apple zich voorbereidt op een nieuw model.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

90 reacties

 1. door hosfaug

  Ik denk eerder de verminderde vraag. Als Apple hun produkten zal blijven “uitmelken” en niet met iets echt nieuws komt, zal de volgende iPhone net dezelfde tegenvallende cijfers kennen of nu.

 2. door Rob

  iOS moet een knalupdate krijgen.
  Mooi nieuw design op de Apple manier.

  Nieuwe maar toch vertrouwde manier van werken.
  Het OS moet als nieuw aanvoelen.

  Het moet verfrist worden. Want wat heb je straks? …de 5S met iOS 7?

  Ik heb nog steeds een iPhone 4 puur omdat ik nog steeds niet over de streep ben. Hardwarematig njaa… mn vriendin heeft de 5. Wel lekker snel maar ik mis nog steeds wat.

  Apple moet weer een USP hebben, waarmee ze de concurentie weg kunnen blazen. De 4 had dat destijds met zn scherm.

  Ik vind wel nog steeds dat de iPhone 4 de beste iPhone is die Apple heeft gemaakt. Het kan opzich nog steeds mee, en het is een toestel van bijna 3 jaar oud.

  3 Jaar! dat is pas waar voor je geld.

  Apple stopt dadelijk een betere cpu in de 5S. Hopelijk gebruiken ze die power voor killer features (grafisch gezien) in iOS 7.

 3. door Jan

  Niet vreemd. Waarom een iPhone 5 kopen al een iPhone 4 hetzelfde kan… Qua hardware mankeert er helemaal niets aan de iPhone 4, 4S of 5. Maar de software is outdated.

  Als de iPhone 5S ook geleverd wordt met iOS7, wat al sinds iOS1 niet echt gewijzigd is, dan wordt ook dat niet wat. Apple gaat Nokia achteraan als ze niet oppassen, goede telefoons, maar mindere software. Te lang doorgaan met een verouderd systeem, stilstand. En stilstand is achteruitgang.

 4. door Bart

  Het word stilaan tijd dat Apple hun strategie terug aanpast naar pakweg 3j terug, dan was Apple subliem waar het nu nog steeds goed is maar het is niet iets waar je van achterover valt. Het verschil tussen modellen is miniem en het iOS dat er nog juist hetzelfde bijloopt gedurende 4j mits ook wat aanpassingen. Een volledig nieuw geschreven iOS dat perfect is wanneer ze het uitbrengen zou super zijn. Het moet toegegeven dat Apple op het moment de concurrentie achterna loopt. Hopelijk worden ze terug een trendsetter met het respect dat ze verdienen, echter denk ik niet dat het onder leiding van Cook gaat lukken. Met alle respect blijft Apple wel mijn merk maar of het zo blijft? Er moet verandering komen en snel of de achterstand word te groot.

 5. door [MikE]

  Hoezo moet iOS volledig herschreven worden? Die opmerking slaat echt volledig de plank mis.

  Ik denk wel dat iOS op bepaalde fronten qua design geupdate moet worden en dat er een geweldige nieuwe feature moet worden ontwikkeld.

  Maar uiteindelijk is de human interface van iOS gewoon hartstikke goed, bovendien, het gaat om de apps toch en wat je er verder mee kunt? De human interface moet voor mij gewoon zo eenvoudig mogelijk zijn zodat ik kan doen wat ik wil doen.

 6. door ilse

  in before “Als Steve Jobs er nog was…”

 7. door Bart

  Het grootste verlies ooit maar ze moeten een waardige vervanger zoeken en dat is Cook niet, al zijn beslissingen en uitgebrachte toestellen staan gewoon haaks op de strategie van Steve Jobs en laat dat nu juist de grootste troef van Apple geweest zijn. Ze moesten juist dezelfde strategie blijven houden hebben en niet een zwaarder, dikker toestel, de mini iPad en dan nog maar te zwijgen over de maps applicatie, eens hij af gaat zijn zal het alles omverblazen maar Apple had moeten wachten tot het volledig op punt stond.

 8. door Toon

  Je kunt niet elk jaar iets revolutionairs brengen, die tijd is nu een beetje voorbij lijkt mij, vanaf 2007 tot en met 2010 waren qua ontwikkeling prachtige jaren voor de iphone maar de concurentie is razend snel ingelopen, neemt niet weg dat ios een prachtig produkt blijft en qua stabiliteit en eenvoud nog niet geevenaard is denk ik, er zit alleen eenlaagje stof op en het lijkt nu dat apple achter blijft waar ze eerst voorop liepen, maar nu Ive de scepter zwaait over de ios hebben we weer hoop op iets moois

 9. door Rob

  @Toon: En dat moois moet niet in 2014 pas op de markt komen maar over 4/5 maanden al.
  Anders is het te laat.
  Laat die miljarden maar rollen Apple :)

 10. door Colonel Sanders

  Ik heb nog steeds een 4. Kan nog prima meekomen.
  Ik irriteer me vooral aan iOS. Nog steeds dezelfde icoontjes sinds ik instapte met de 3GS. 5 jaar geleden.
  Stel dat ik nu een 5 koop. Kijk ik nog steeds naar dezelfde icoontjes en functies. iOS moet een grote make over.

 11. door Nick

  Als ik zie hoeveel iPhones 4S er bij ons zijn verkocht en hoeveel iPhones 5 is het triest gesteld met de laatste. Nog steeds kiezen mensen de eerder genoemde. Ze vinden de iPhone 5 niet mooier en zonde van het geld. Buiten dát verkopen we veel meer Samsung dan ooit. Omdat er meer keuze is. Voor ieder wat wils. Ik zeg niet dat Apple dat moet doen. Juist niet. Apple moet terug naar exclusief. De tijd dat je apart was met een iPhone. Laat Android maar doordenderen. Langzaam aan zien mensen bij ons in elk geval in dat Samsung niet de kwaliteit levert van Apple. Die toestellen lopen achter elkaar vast en vallen uit.

 12. door Freek

  Ik ben een Apple-fan pur sang maar ik moet zeggen dat de iPhone 5 me niet bevalt. Ik heb alle types iPhones gehad sinds 2007 maar de 5 valt me hardware-technisch tegen. Ik ga er voorzichtig mee om maar na drie maanden ziet de 5 eruit alsof hij minstens twee jaar oud is. Al die kleine beschadigingen op de randjes.. En ook het glas krast gewoon sneller dan bv dat van de Galaxy S3. En zoals genoemd, iOS werkt super, maar het is niet meer nieuw of verrassend en al helemaal niet “spannend”. Wil Apple de voorsprong behouden dat moeten ze imho echt weer met een revolutie komen ipv evolutie zoals de afgelopen twee jaar het geval is. And the question is: they did it once, but can they do it twice?

 13. door iPhone4User

  Nieuwe iPhone? Niets op tegen.
  Het zijn vooral de nieuwe tarieven waar ik dan voor teken die me niet aanstaan. Ik heb geen zin om gemiddeld 60% meer te betalen per maand voor de helft aan belminuten.

 14. door Jan

  Wow. Wat is iedereen eerlijk over Apple. Ik vind mijn 4S ook geen boeiende vrranderingen hebben dan met de vorige 3Gs. Alleen noodzakelijke updates. Snelheid, Bluetooth en scherm. Maar ik kan er niet méér mee dan met de 3Gs. Niets revolutionairs. Van 4s naar 5 is helemaal een minieme update.

 15. door petje

  Wij hebben thuis 3 x een iPhone 4 en die werken prima.
  Kan al sinds enkele maanden mijn abbo vernieuwen, maar ik ben gewoon niet weg van alluminium, dat krast gewoon te snel voor een mobieltje dat je veel in de handen hebt.
  De iPhone 4 is nog steeds prima in gebruik en zonder hoesje nog steeds als nieuw, maar al wel 3 jaar oud.
  Apple moet echt met een opvolger van de 4 komen en zeker niet met de opvolger van de 5.

 16. door Teebee

  Ook ik vermaak me nog goed met m’n 4. Ok, het kan sneller maar echt irritant traag is ie niet, dus …..
  Ik kan inmiddels m’n abbo al verlengen maar ik wacht …. De 5 vind ik niet dusdanig vernieuwend dat ik sta te popelen, zeker niet als er binnenkort (?) weer een opvolger verschijnt. Echter ik vraag me wel af: WAT zou men dan zoal aangepast willen zien om het toestel ‘vernieuwend’ te noemen. Is het misschien nog wat te vroeg daarvoor? 3D beelden, ingebouwde beamer, te projecteren toetsenbord, waterdicht, ….. etc etc we kunnen van alles bedenken, maar is het ook reëel ? Of nog te vroeg…..
  Feit is denk ik dat Apple wel wat moet verzinnen om de moeite waard te blijven; laten we het het SURPLUS noemen.
  Apple doe ns gek, breng ons eens iets echt spannends, vernieuwends en verbluffend moois !! En snel…… Voordat we om ons heen alleen nog maar Samsung en Nokia gaan zien :-(

 17. door DLO

  Ik ben echte fanboy maar ook ik zie dat de concurrentie Apple ingehaald heeft. Toestellen als de S3 en OneX hebben echt meer te bieden dan de iphone 5.

  Dat komt ook omdat IOS gewoon oud begint te worden, in de kern is het nog steeds hetzelfde OS wat op de eerste iphone geïntroduceerd werd. Natuurlijk opgeleukt en verbeterd maar nog steeds hetzelfde OS.

  Ik vrees dat als Apple de update lijn vast blijft houden, met minimale toestel en OS veranderingen dat ze nog wel eens op de achtergrond kunnen belanden in smartphone land. Daar waar met name Samsung steeds meer de macht gaat pakken.

  We zullen het zien, ik blijf Apple zeker trouw maar wil ook wel weer eens een revolutionaire greep van ze zien.

 18. door Sebastiaan

  Ik heb ook nog steeds een iPhone 4. Geen enkele reden om over te gaan naar een 4s of 5. De enigste echte veranderingen / vernieuwingen zijn Siri en ‘t langere scherm.

  Siri is imho niet meer dan een gimmick, iets wat je aan je vrienden kunt laten zien in de eerste week dat je ‘t ding hebt en daarna nooit meer gebruikt.

  Het langere scherm van de 5 wil ik persoonlijk niet eens hebben. De hele telefoon is uit z’n verband gerukt imho.

  Voor de rest zijn er gewoon te weinig vernieuwingen om daadwerkelijk een aanschaf van de ettelijke honderden euro’s goed te praten. En daar komt bij dat Apple zichzelf een beetje in de voet geschoten heeft met de iPad4 door deze zo kort op de 3 uit te brengen, potentiële kopers gaan nu gewoon even wat langer zitten wachten op een nieuwer model. Een nieuwe model wat misschien wel daadwerkelijk iets nieuws brengt?

 19. door thomas1

  Ik gebruik ook nog steeds de iPhone 4 en zit helemaal niet te wachten op de 5 of 5s.
  Persoonlijk vind ik het zwart van de 5 lelijk.Vrienden hebben hem en ze zien er nu al oud uit.
  De 4 blijft voor mij tot nu toe de beste.

 20. door Peer

  Ik heb de 5 en ben er blij mee. Ok, het is mijn eerste iPhone maar hij steekt wat mij betreft met kop- en schouders boven mijn vorig Samsung model uit. De snelheid, interface en vooral het ‘it-just-works’-principe. Bij android heb ik vaak het gevoel dat het wel werkt, maar ook weer niet in iedere omstandigheid. Ook merk je dat android niet 100% op maat is van het toestel. iOS werkt gewoon, alles doet wat het moet doen (ok op de niet storen funcie na dan). iOS mag inderdaad wel eens een update krijgen alhoewel ik het ook wel een positief punt vind dat de vormgeving van 6 jaar geleden er nog altijd goed uitziet.

 21. door Mss

  Ik heb nu nog de 3s deze week krijg ik de 4s ik vind dat de 5 te groot en te duur is!

 22. door Niels Goedvolk

  Leuke discussie hier. Maar kan iemand mij vertellen welke software aanpassingen er in de Samsung Galaxy SIII zitten die het OS zoveel beter maken dan IOS6?

  Ik geloof niet in een revolutionaire verandering van het OS. Meerdere mensen in mijn omgeving hebben moeite met Windows Phone en Android, maar kunnen iOS binnen 1 minuut snappen.

  En als je naar de Apple strategie op Mac niveau kijkt, is OSX qua inteface ook nauwlijks gewijzigd, op een springboard en App Store na. Ik verwacht en hoop voor iOS eenzelfde strategie.

  Ik stoor me overigens ook niet aan oude icoontjes die geintroduceerd zijn met de 3GS. Ziet er nog prima uit.

 23. door Filip

  @Niels Goedvolk: leuk dat er iemand ook nog zo denkt .

 24. door Hans

  Als de iPhone-5 in december 2012 normaal te koop zou zijn en niet alleen icm abonnement, had ik toen de ‘5’ gekocht. Ik wilde echter niet langer wachten en heb daarom een iPhone-4s gekocht.

 25. door Tom

  Heb hier zelfs nog een iPhone 3G en een iPod touch 5G. Vind het verschil persoonlijk toch wel groot genoeg, hoor. Spectaculaire veranderingen genoeg tussen beide apparaten. Siri, Twitter- en Facebookintegratie enz. Ik hoef verder ook geen nieuwe iPhone, omdat ik voor gaming enzo, m’n iPod touch heb. Zit toch tussen iPhone 4S en iPhone 5 in qua hard- en software. Dus ik ben tevreden.

  Wel wil ik benadrukken dat ik maar al te graag een compleet vernieuwde interface en flink wat nieuwe functionaliteit zou willen zien in iOS. Maar niet dat het in de richting van Android gaat, want dat is me veel te rommelig. :P

 26. door Kevin

  Ik ben met @Niels Goedvolk mee eens. Ik vind juist fijn de standaard iOS systeem ipv android helemaal custom dat je geen eens weet waar instelling zit.

 27. door Bastiaan

  Hoezo zou je het OS veranderen als het nu vlekkeloos werkt? Iedere digibeet in mijn omgeving begrijpt het binnen 10 min. Dan mag je toch zeggen dat je een grote doelgroep bereikt.

  Het feit is dat de telefoon i.c.m. de huidige abonnementen pak weg te duur is voor een grote groep mensen. Als ze echt meer marktaandeel willen veroveren dan moeten ze zich meer richten op een budget telefoon. Maar goed we weten allemaal hoe Apple daar tegen over staat.

 28. door Mondo

  Inderdaad. Ik hoor wel een hoop mensen zeggen dat iOS een makeover nodig heeft, maar als het dan zover is, zoals bij iTunes beginnen ze weer te melken dat het vroeger beter was.
  Het is ook normaal dat als je al bijna zes jaar aan kop loopt dat je op een bepaald moment moet inleveren aan de anderen. Dat is gewoon een natuurlijk gegeven.
  Ik moet zeggen dat ik Android echt helemaal niet revolutionair vind. Windowsphone is mooi vormgegeven, maar daar stopt het dan ook. Wat veel mensen ook vergeten is dat veel andere systemen nog altijd met batterydrops te kampen hebben (opeens ben je 20% batterij kwijt) en dat Android met een erg gefragmenteerde markt zit, zodat je nooit weet hoe lang je telefoon up-to-date zal blijven.
  En het design van Samsung: man zo’n Galaxykoelkast die nog niet eens in je broekzak past kan ik echt wel missen.

  Een vriend van mij had dezelfde klachten over zijn iPhone. Hij wilde wel eens wat anders dan dat eeuwige iOS. Ondertussen heeft ie zijn Samsung door het raam geflikkerd en terug een iPhone gekocht.

  Allemaal dingen die mij niet meteen warm maken om af te stappen van mijn iPhone (een 4 trouwens).

 29. door Heisenberg

  Origineel geplaatst door Nick
  Als ik zie hoeveel iPhones 4S er bij ons zijn verkocht en hoeveel iPhones 5 is het triest gesteld met de laatste. Nog steeds kiezen mensen de eerder genoemde. Ze vinden de iPhone 5 niet mooier en zonde van het geld. Buiten dát verkopen we veel meer Samsung dan ooit. Omdat er meer keuze is. Voor ieder wat wils. Ik zeg niet dat Apple dat moet doen. Juist niet. Apple moet terug naar exclusief. De tijd dat je apart was met een iPhone. Laat Android maar doordenderen. Langzaam aan zien mensen bij ons in elk geval in dat Samsung niet de kwaliteit levert van Apple. Die toestellen lopen achter elkaar vast en vallen uit.

  Wanneer is de iphone ooit exclusief geweest?
  Van het eerste model zijn er al ruim 6 miljoen verkocht!
  De iphone is vanaf dag 1 al een mainstream product geweest.

 30. door JP

  Ik stond november vorig jaar voor de keuze iPhone 5 of iets anders (upgrade van iPhone 4). Het is een WP8 toestel geworden (lumia 920) omdat WP8 me iets nieuws brengt en een iPhone 5 me niks nieuws zou brengen. Ja, een dunner, langer en lichtere telefoon, maar niks waarvan ik echt enthousiast wordt.

  Origineel geplaatst door Niels Goedvolk
  Ik geloof niet in een revolutionaire verandering van het OS. Meerdere mensen in mijn omgeving hebben moeite met Windows Phone en Android, maar kunnen iOS binnen 1 minuut snappen.

  Ach kom, ook ios is op bepaalde punten niet 123 te begrijpen net zoals dat er punten in windows phone zitten die easy te begrijpen zijn. Ik vind zo’n opmerking dat IOS binnen 1 minuut te begrijpen is zo’n borrelpraat…

 31. door olga2000

  Origineel geplaatst door JP
  Ach kom, ook ios is op bepaalde punten niet 123 te begrijpen net zoals dat er punten in windows phone zitten die easy te begrijpen zijn. Ik vind zo’n opmerking dat IOS binnen 1 minuut te begrijpen is zo’n borrelpraat…

  Ik heb voor mijn dochter Samsung Galaxy mini gekocht. (Tja, iPhone is toch een beetje te duur voor een smurfje…) Ik kom niet door Android heen! Echt vreselijk! Na iOS alle andere besturingssystemen lijken zo lomp. Goed, mijn dochter wist er uiteindelijk weg te vinden. Maar niet binnen 1 minuut.

  Echter, iOS op mijn iPhone snapte ze wel meteen, dus borrelpraatje… ik denk het niet!

 32. door JP

  Ik ken android niet, kan daar dus niks over zeggen. Maar ik heb bv m’n iphone 3 aan mn nichtje (15) geven een paar maanden geleden, maar ook die kwam met haar vwo niet zonder hulp door bepaalde schermen/instellingen heen.
  Elk OS heeft wel een learningcurve.

 33. door Bubbly

  @Heisenberg: De beschrijving exclusief wordt vaak in een verkeerde context gebruikt. De iPhone is nooit exclusief geweest. De iPhone heeft wel sinds dag 1 een exclusief en premium gevoel afgegeven, in tegenstelling tot 99% van de andere telefoons die ooit zijn gemaakt. Het is een feeling, een imago. Meer niet en meer hoeft het ook niet te zijn.

  Minder mag het wel zijn, want alle andere verkopers (providers, retailers) achten zichzelf gerechtvaardigd om hogere prijzen te vragen. Dat is ook logisch, omdat Apple geen cent van de winst weggeeft en subsidies om deze reden puur en alleen voor de iPhone wegvallen.

  Ik vind na vier jaar jailbreaken nog altijd dat er een “Advanced Settings” sectie moet komen in iOS. Customization is een must. Na al die jaren vinden actieve gebruikers iOS saai geworden. Dat is waarom iedereen verandering wilt: het is continu hetzelfde, boredom all along. Ik heb de grootte, vorm, ofwel het uiterlijk van het OS veranderd. Icoontjes kleiner gemaakt, 5 op een rij, 5 in een kolom (net als iPhone 5), 10 op een rij, alles. Ik heb alles uitgeprobeerd. Wat de iPhone 5 nu biedt, heb ik al minstens een jaar gehad en meer. Ik merkte dat ik na een half jaar het plezierig vond om mijn icoontjes weer groter te maken, maar de standaard size is me te “simpel”. Bij standaard iOS voel ik me te simpel, gehandicapt, in vergelijking met een jailbroken iPhone.

  Android is niet de weg, maar iOS evenmin. De gulden middenweg is IMO de jailbreak scène. Apple snijdt zichzelf enkel in de vingers op het huidige pad. Maar misschien is dat wel juist wat ze willen. Groots beginnen, nieuwe markten uitvinden, om vervolgens langzaam alles weggesnoept zien worden tot er een 5% Apple aandeel overblijft. De hoge prijs, het hoge winstpercentage, dat is waar Apple om geeft. Marktaandeel is alleen iets waard als je zoveel hebt dat iedereen jouw product koopt en je daardoor winst maakt. Anderzijds is het puur geld waar Apple om geeft. Design blijft een core in elk Apple-project, maar niet het werkelijke doel.

 34. door Apple740

  Probleem is gewoon – in deze tijd – de prijs. 200,- duurder dan een top Android toestel is gewoon te veel. Android is daar inmiddels te goed voor geworden.
  Zou de i5 499,- kosten dan zouden ze ze niet áángesleept krijgen.

 35. door barry55

  maak die iphone 5 maar is minimaal 200 euro goedkoper.
  Kijk dan maar is wat er gebeurt met de vraag ernaar !!

 36. door Marnick

  Idd weinig nieuwe zaken. Heb nog steeds 3Gs maar mis weinig zaken behalve de camera, snelheid en scherm wat echt wel beter is bij de laatste iphone tegenover mijn. Zou maar erg zijn maar voor de rest weinig nieuws. Waar blijven Siri in het Nederlands, FM Radio, NFC chip, Widgets en Java enzo.
  Ook zaken zoals meer icoontjes per map kunnen plaatsen. Kalender weeknummers?? Contactpersonen in groep zetten. Sneltoetsen om Wifi, 3G enzo af te zetten? Moet ik er nog verzinnen?

 37. door Niels Goedvolk

  Origineel geplaatst door olga2000
  Ik heb voor mijn dochter Samsung galaxy mini gekocht. (Tja, iPhone is toch een beetje te duur voor een smurfje…) Ik kom niet door Android heen! Echt vreselijk! Na iOS alle andere besturingssystemen lijken zo lomp. Goed, mijn dochter wist er uiteindelijk weg te vinden. Maar niet binnen 1 minuut.Echter, iOS op mijn iPhone snapte ze wel meteen, dus borrelpraatje… ik denk het niet!

  Ok, 1 minuut is wat overdreven en gebruikt om het wat kracht bij te zetten, maar in mijn omgeving blijkt wel dat iOS met stip als meest gebruiksvriendelijk wordt ervaren.

  Een paar aanwijzingen links en rechts en het is vaak gesnapt, ook als je er niet meer naast staat om te helpen.

  In mijn ervaring zijn de instellingen op een Galaxy / Android device stukken lastiger en heb ik na een paar keer nog niet onder de knie. De uniformiteit die in iOS wordt gebruikt lijkt mij dan ook het meest gewaardeerd.

  En daardoor zie ik een rigoreuze design wijziging nog niet direct zitten en ben ik dan ook benieuwd wat er in het Android OS zit wat het beter maakt dan iOS!

 38. door willem vr

  De concurrentie is echt heviger geworden, er zijn nu volwaardige alternatieven voor de iPhone zónder het beperkende ios. Voor niet-apple adepten is de overstap dan snel gemaakt. Ik werk zelf met ios en android-toestellen, evenals met iPad en Android-tablets en merk dat de concurrentie steeds meer kan dan Apple, en soms zelf beter. Zelf hecht ik aan het design van Apple en zal mijn iphone dus niet gauw wegdoen.

 39. door Nick

  Het feit dat er eindelijk een échte rivaal op komst is zal daar wel voor iets tussen zitten en dan heb ik het niet over een nieuw modelletje van Samsung, maar over de Sony Xperia Z.
  Deze overtreft de iPhone 5 in alles, behalve in prijs! :)
  Apple, als je concurrentie krijgt van de Japanners, hou je dan maar al vast!

 40. door Daejji

  Toch logisch..
  Je koopt al een Android toestel bij de Aldi.
  In deze tijden wil iedereen een smartphone, maar niet iedereen heeft genoeg geld.
  Velen een baan kwijt, of hebben gewoon niet zoveel te besteden.
  Meeste mensen zullen dus veel sneller een goedkoper smartphone willen en dan kom je al snel uit bij de vele Samsung toestellen.
  Mensen gaan in deze tijden op bepaalde zaken bezuinigen, en velen zullen als eerste op een smartphone bezuinigen.
  Velen willen vooral kunnen whatsappen en mail kunnen checken ofzo.
  Dat kan allemaal ook met een goedkoop Samsung toestelletje.
  Prima toch.

 41. door Radar

  Hier in huis 3 iPhones….1x 4S en 2x 4.
  Ik zie geen reden om over te stappen op de 5…..of straks de 5S (als het weer een kleine update wordt).

  iOS heb ik nog geen problemen mee….het werkt gewoon goed.
  Ik heb die van mij wel ge-JB omdat ik graag SBSettings er op heb. Daarom zit ik nog op 5.1, de rest op 6.
  Het is jammer dat iets als SBSettings niet standaard in iOS zit.
  En Siri in NL zou ook wel eens mogen. Ik gebruik het nu eigenlijk nooit en dat is jammer….het heeft de potentie om nuttig te zijn.
  Ik heb het onlangs wel regelmatig gebruikt….in de VS (met 4G) en daar werkt het wel goed.

 42. door S1W

  Er heeft er maar 1 gelijk, en dat is de beurs:

  http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL%2C+&ql=1

  -3,52 pre-market, is niet goed niet.

 43. door bussc067

  Ik vind het leuk dat mensen blij zijn met hun iphone 4, maar om een toestel dat in 2010 geintroduceert is in 2013 meteen 3 jaar oud te noemen?!? Oktober is het eerste toestel verkocht, nu is het januari, als je het op marktplaats zet is je toestel net aan 2 jaar oud, maar nu zijn we er trots op dat we er “al 3 jaar” mee doen. Dat is pas een goed toestel…

  Ik heb mijn iphone 5 al anderhalf jaar (hoest) ga er net zo voorzichtig mee om als met de 3g, die ik zeker een jaar of acht (kuch) gebruikt heb, en hij ziet/ze zien er nog prachtig uit, hoor!! Meningen omtrend het aluminium verschillen ontzettend. Ik vind het veel lichtere toestel een verademing.

 44. door Evander

  @ Iedereen die klaagt over een ‘verouderd’ besturingssysteem:

  Don’t change a winning team. ‘Elke verandering is een verslechtering, zelfs een verbetering.’

  Ik zie het al voor me als Apple het totaal omgooit, 80% gaat weer zeuren omdat het ‘anders’ is. Dat het er niet zo uit ziet als dat ze gewend zijn. Dat begon al met iOS6 met de muziek app om maar een voorbeeld te geven.

  Ik vind het OS prima, superieur. Ik ben geen fanboy, maar ik zou geen andere telefoon meer willen. Het is simpel in gebruik, loopt zelden vast en doet het altijd wanneer je het nodig hebt (tenzij je batterij leeg is natuurlijk). En daar draait het om.

 45. door MarcelXXX

  Onzin bericht, in de wereld gebracht door iemand die flink short zit in Apple stocks, wij willen helemaal geen flitsend vernieuwd IOS, Windows 8 zit ook niemand op te wachten, wij willen een GOED werkend eco system, valt Android al gelijk af, blijft er maar 1 over!!!

 46. door Pedro

  Mijn 4 en 4S werkern prima. Er is geen enkele reden om dat extra geld uit te geven aan een groter scherm en wat snelheid. De iPhone 5 is gewoon veel te duur voor wat hij biedt. Als ze gewoon terug gaan naar 1 x per jaar een nieuw model en dan ook alleen als er iets echt nieuws is en dus een hoogstaande kwaliteit hebben wordt het interesant. Gewoon onafhankelijk zijn en niets geven om de beurswaarde, de aandelenmarkt heeft al genoeg kapot gemaakt. Aandeelhouders moeten gewoon wachtten en zich niet bemoeien met de rest.

 47. door Niels Goedvolk

  @Nick: Wat mij betreft stoppen ze dat wateraftsotende en stof werend in de nieuwe iphone! Verder ziet de Xperia op de plaatjes er mooi uit.

 48. door Nick

  @MarcelXXX: Jij met je fanboy-brilletje misschien niet, maar het gebrek aan innovatie de laatste jaren bij Apple speelt hen wel degelijk parten. Veel mensen upgraden niet meer naar de nieuwste iPhone omdat dat het niet waard is. Zie aandelen AAPL vanaf de eerste verkoopdag van de iPhone 5.

  Ook krijgen veel mensen zo langzaam aan genoeg van de arrogante houding van Apple. Zo kunnen Proximus-klanten met een iPhone 5 intussen al 2 maanden en 9 dagen na de lancering van 4G (LTE) nog steeds niet verbinden met dit netwerk omdat Apple dit nog steeds blokkeert. De gemiddelde Nederlander ligt daar hoogstwaarschijnlijk niet wakker van, totdat jullie zelf 4G-netwerken hebben in jullie landje en jullie “prachtige” iPhone 5’s weigeren om er mee te verbinden.

  Verder komen er hoe langer hoe meer alternatieven voor de iPhone, die deze vaak overtreffen op vele vlakken en waar Android wél snel en stabiel op draait. Het feit dat deze alternatieve systemen niet zo gesloten zijn als iOS wordt door veel mensen ook als een voordeel beschouwd.

  Het succes van de iPhone is mede te danken aan het feit dat deze zo gehypet is (geweest), maar zoals je weet komt er aan elke hype op een zeker moment een einde.

  @Niels Goedvolk: Ik betwijfel of Apple daarin zal meegaan, want dat zou betekenen dat ze klepjes voor de Lightning- en hoofdtelefoonaansluiting moeten plaatsen, en dat lijkt me niet iets dat Apple snel zou doen.

 49. door Pedro

  @Nick: @Niels Goedvolk: Leuk toestel de Sony, maar helaas weer groter. Waarom moet dat ding toch steeds groter worden en dus onhandiger. 90% van de mensen heeft de iPhone om te bellen en te whatsappen, de foto’s en filmpjes zijn groot genoeg om te zien. Als je dat niet vind koop je toch een iPad.

 50. door MarcelXXX

  (Red.) Verwijderd. Geen nieuwsartikelen van andere websites 1:1 kopiëren a.u.b.

 51. door michel

  Ik stoor me er ook niet aan als de 5 bijna hetzelfde is als de 4(S), het gaat mij om de gebruikerservaring en die is bij iOS groter dan bij Android. Leuk de widgets en de kleine tweaks maar een toestel van 1 jaar oud krijgt met moeite de laatste Android versie van de fabrikant.

  Heb o.a. een HTC Hero gehad met versie 1.6, met veel moeite kwam HTC met 2.0 en heb uiteindelijk zitten te klooien met een custom rom (XDA devellopers) om naar 2.2 te kunnen. Ik vind het heerlijk als straks iOS 7 uitkomt en dat mijn iPhone gewoon de update krijgt, geen geouwehoor met flashen enz. nee gewoon koppelen aan iTunes en update.

  Dat Samsung meer verkoopt klopt ook wel maar ook zij doen wat Apple ook doet, een toptoestel maken en de rest goedkope meuk. De Galaxy S3 is een mooi toestel maar mij te groot (persoonlijk), maar niemand die klaagt over het feit dat de Galaxy Mini een gekrompen S3 is.

  HTC brengt 3 versies van de One uit, niemand hoor je hier over maar als Apple een geupgrade iPhone 4 uitbrengt is iedereen in rep en roer.

  Je weet het bij Apple, de computerlijn is altijd al zo geweest.Ieder jaar wordt onderhuids geupdate maar de huid zelf is al jaren hetzelfde. Mijn MacBook Pro uit 2009 ziet er nog steeds hetzelfde uit als de huidige modellen.

 52. door Nick

  @Pedro: Omdat de vraag daarnaar nu éénmaal erg groot is. Sony heeft de Xperia Z wel zo compact mogelijk gebouwd, waardoor hij met zijn 5.0″ scherm toch maar 2,4 mm langer en 0,4 mm breder is dan de Samsung Galaxy S3 (een verwaarloosbaar verschil dus), maar wel 0,7 mm dunner. Enige nadeel is dat hij (net zoals de iPhone) geen verwisselbare batterij heeft.

 53. door michel

  @Nick: De verwisselbare accu vind ik een dooddoender, hoe vaak verwissel je een accu???
  Ik nog nooit….

 54. door Nick

  @MarcelXXX: In de VS ja. Alleen al uit patriottisme zouden de Amerikanen een (Amerikaanse) iPhone kopen in plaats van een (Zuid-Koreaanse) Samsung of een (Japanse) Sony. Bovendien heeft Apple een sterke boost gegeven aan hun economie en daarvoor zijn de Amerikanen dan ook dankbaar.

  Kijk liever eens naar de globale cijfers, dan zal je zien dat Android al 75% van de globale markt heeft ingepalmd en vijf keer zo groot is als iOS.

  @michel: Ik heb de accu van mijn iPhone reeds vervangen, en ik kan je verzekeren dat dat een precisiewerkje is. Zelfs het moederbord moest er eerst uitgehaald worden om aan de accu te kunnen! Aangezien je deze praktische elke dag moet opladen merk je na 12 à 18 maanden al een duidelijke afname van de capaciteit.

 55. door michel

  @Nick: Ik moet ook iedere dag opladen maar merk niet dat deze slechter wordt, ik laad iedere dag op omdat ik s avonds iets van 30% vol is.

 56. door Niels Goedvolk

  @Nick: Zou mooi zijn als Apple mogelijkheden ziet om ook die onderdelen zonder klepjes waterafstotend te maken, bv met een soort coating over de electronische componenten? Maar goed, daar heb ik verder geen verstand van… :)

 57. door Mitchellh

  Uniek selling point:
  Accu die even lang meegaat als een Nokia

 58. door Nick

  @Niels Goedvolk: Dat lijkt me onmogelijk. Er mag geen water in de aansluitingen komen, want dat zorgt voor kortsluitingen. Als je de contactpinnen zou voorzien van een coating, dan kunnen ze ook geen contact meer maken met de stekker. Het enige dat de Xperia Z wel heeft, zijn twee koperen contactpunten aan de zijkant, zodat je hem in een dock kan opladen zonder klepjes te moeten openen. Zolang je je Xperia niet nat in dat dock zet, geeft dat dus ook geen kortsluiting.

 59. door Mss

  Wat een herrie over Apple’s iOS ik heb nog nooi zo makkelijk telefoon gehad! Had van de week een Android in mijn handen gehad wat een slecht programma is dat zeg het werkt niet zoals bij iOS ik snap ook niet wat mensen een herrie makken over Apple’s iOS een kind kan de was doen! Oke met een paar kleine aanpassingen zoals SB settings zal iOS nog beter zijn! Trouwens Android is van Google en niet van Samsung mensen! En wat moet je met die koelkasten van Samsung je loopt gewoon voor lul!!!

 60. door vroemie

  Alweer een nieuw design? Hoeft echt niet ze, weeral nieuwe autohouder en dergelijke gaan kopen, dat loopt ook op hoor. Design is mooi en goed genoeg voor mij.

 61. door iNick

  Het ‘probleem’ met Apple is niet dat ze geen goede mobiele hard- en software maken, maar ze spelen niet meer in op de markt. Het voelt als ‘Deutsche Gründlichkeit’ op z’n Cupertino’s. Mooi degelijk uitgevoerd, maar de factoren ‘leuk’ en ‘catchy’ vloeien langzaam weg. Als ik persoonlijk kijk naar een iPhone 5 en een Nokia Lumia 920, dan ziet en voelt de 920 gewoon veel leuker en heeft (op mij) een veel grotere ‘dit is het mobieltje dat ik in de toekomst uit m’n zak wil kunnen halen’ aantrekkingskracht dan de toch wat saai aan het worden iPhone. Ook iOS is niet leuk of spannend meer. Het werkt allemaal goed, gemakkelijk en ‘smooth’ maar na een aantal jaren iPhones (3GS, 4 en 4S) heb ik gewoon weer zin in wat nieuws, ‘iets’ met kleuren, fris & fruitig. En als ik zo een om mij heen kijk/lees/luister sta ik daar niet alleen in…

 62. door Mss

  Mensen iOS is een App platform waar heel veel geld mee word verdiend dan heb je ook nog boeken, films, foto’s en heel veel meer! En als iets nieuws wil maak het dan!!!!! Ik hoor alleen maar ik wil iets nieuws maar geen ideeën wat ze dan wel kunnen of moeten doen! En het blijft maar een telefoon het is geen pc! Het is nu het best wat je kunt krijgen! En dat voor een redelijk prijs oké de iPhone 5 is wat aan de duur kant maar je hebt er wel wat voor maar de apps zijn over algemeen gratis of €0,89 wat wil je nog meer zins de iPhone is je bel gedrag ook veranderd of wil je een iPhone met een goud randje? Misschien hebben de meeste geen idee hoe je een leuke app kan downloaden of vinden! Meestal is eenvoudig het best!

 63. door Teebee

  @Nick: Accu vervangen bij een iphone 4 is vlgs mij hooguit 10 minuten werk.
  Onlangs vibra-motortje vervangen van iphone4, hiervoor moest accu er uit. Hele operatie was 10 min werk (eitje). Bij welk model moet het moederbord er ook uit voordat je de accu kan verwijderen?

 64. door Sezgin

  Ik heb nog steeds de 3GS die nog perfect werkt.

  Geen één reden om te gaan upgraden naar de 4, 4S of de 5.
  Het zijn in principe allemaal dezelfde iPhone’s.

 65. door IMD14DICT

  @Bubbly: Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik zou zeggen: iPersonalise
  Ik kan echt niks bedenken wat ik nog verbeterd zou willen zien, maar het zou wel leuk zijn als je je OS een persoonlijk tintje kan geven, zoals de mensen met een jailbreak kunnen. Misschien een widget op je homescreen, kleinere/grotere icoontjes, verwijderbare Apple-apps (zoals kiosk of aandelen, die gebruik ik toch niet), etc. Apple moet de stevige touwtjes een beetje laten vieren wat mij betreft.

 66. door botervloot

  Ik hoor niemand over de beperkingen die Apple zelf maakt bij de verkoop.
  iPhone 5 is alleen LOS te koop bij Apple zelf!
  Ik ga echt niet naar Amsterdam. Ik wil ‘m gewoon om de hoek kopen bij een geautoriseerde winkel.
  Wat een gezeik van Apple. Verkoop dat ding GEWOON.

 67. door Ergoboy

  Ook ik gebruik nog de 3gs en de 4 en de 5..ook hier weinig echt verschil te merken.wat ook de reden is dat ik maar 1 iphone 5 gepakt heb.niet echt een WOW gevoel.desondanks hij wel prima werkt

 68. door Thomas

  Ze zijn simpelweg te duur, meer valt daar niet over te zeggen.

 69. door Rob

  @bussc067:

  ff mierenneuken… 30 juli op de eerste dag had ik de 4 gekocht. Oke, 2,5 jaar dan.

 70. door Jo

  de iPhone en OS is al spectaculair.
  of moet Apple zovaak veranderen zoals bijvoorbeeld microsoft met windows doet? Nee dank je, functie en stabiliteit zijn belangrijker.
  Geen opsmuk nodig.

 71. Het is weer het klassieke verhaal: mensen denken dat andere goedkopere merken net zo goed zijn omdat het er op het oog net zo uitziet. Na een tijdje komt men er achter dat het ene doosje toch niet ze stabiel en handig werkt als het andere en de lagere prijs en de hogere snelheid relatief onbelangrijke zaken zijn. Ik heb overigens wel een heel goed idee over de richting die Apple op moet, maar dan moeten ze me maar eens benaderen. Maar ik denk dat Apple dat zelf ook wel kan bedenken, maar goed je weet maar ooit he. Anyway, ik vind de enorme stroom modellen van andere merken ook niet bepaald een aanmoediging om van hen iets te kopen want de waardevermindering is enorm. Slechte investering. In- of out dated zijn is een zeer relatief begrip, het gaat er om dat het werkt, niet of het het laatste van het laatste is. De stupiditeit om van alles maar een modeartikel te maken is alleen weggelegd voor leeghoofden.

 72. door Jack

  Opmerkelijk is dat we allemaal hier zeggen dat Apple met iets nieuws moet komen. Maar niemand zegt wat er dan nieuw moet komen. Ik denk dat de iPhone 5 gewoon levert wat we nodig hebben EN kunnen gebruiken. Geen overbodige poespas dat wel goed verkoopt maar na de aankoop 1 of 2 keer gebruikt wordt en daarna nooit meer.

  Ik ben blij met mijn iPhone 5. Internet is sneller, scherm is beter, ik heb na 2 maanden nog geen enkel krasje, etc.

 73. door Jack

  PS
  De iPhone wordt gewoon nog heel veel verkocht. Echter, Apple had er op gehoopt dat men een deal zou maken met China mobile. Die heeft nu gezegd dat dat er voorlopig niet in zit. Dus, kan Apple de hogere bestelvolumes terug brengen.

 74. door Hans

  Zou het misschien komen doordat de telefoon 80 euro duurder is geworden……..

 75. door Joris

  Origineel geplaatst door Rob
  iOS moet een knalupdate krijgen.
  Mooi nieuw design op de Apple manier.Nieuwe maar toch vertrouwde manier van werken.
  Het OS moet als nieuw aanvoelen.Het moet verfrist worden. Want wat heb je straks? …de 5S met iOS 7?Ik heb nog steeds een iPhone 4 puur omdat ik nog steeds niet over de streep ben. Hardwarematig njaa… mn vriendin heeft de 5. Wel lekker snel maar ik mis nog steeds wat.Apple moet weer een USP hebben, waarmee ze de concurentie weg kunnen blazen. De 4 had dat destijds met zn scherm.Ik vind wel nog steeds dat de iPhone 4 de beste iPhone is die Apple heeft gemaakt. Het kan opzich nog steeds mee, en het is een toestel van bijna 3 jaar oud.3 Jaar! dat is pas waar voor je geld. Apple stopt dadelijk een betere cpu in de 5S. Hopelijk gebruiken ze die power voor killer features (grafisch gezien) in iOS 7.

  Hier sluit ik mij graag bij aan! ;)

 76. door Sezgin

  Apple moest bij de iPhone 5 twee rijen in de lengte en één rij in de breedte toepassen. Pas dan had je het gevoel van een groter scherm i.p.v. een uitgerekte scherm.

  Jammer, een gemiste kans.

 77. door Robin

  Daarom heb ik zo lang op de iPhone 5 moeten wachten , omdat niemand hem heeft gekocht.
  Heb er inmiddels drie voor mijn werk , want vind de 5 werkelijk een hele verbetering tegenover de 4 en 4s.
  De batterij gaat trouwens bij de 5 ook veel langer mee.
  En ja ervaring met Android en Windows Phone heb ik ook al gehad en dat vond ik helemaal niets.

 78. door Niels Goedvolk

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Apple moest bij de iPhone 5 twee rijen in de lengte en één rij in de breedte toepassen. Pas dan had je het gevoel van een groter scherm i.p.v. een uitgerekte scherm.Jammer, een gemiste kans.

  Wordt ie dan ook zo groot en log als een Galaxy SIII? Daar zit ik echt niet op te wachten nl. Ik ben wel gecharmeerd van de iPhone 5. En ik vind het scherm nog mooier.

 79. door Faxface

  Helemaal mee eens!!!

  Origineel geplaatst door hosfaug
  Ik denk eerder de verminderde vraag. Als Apple hun produkten zal blijven “uitmelken” en niet met iets echt nieuws komt, zal de volgende iPhone net dezelfde tegenvallende cijfers kennen of nu.

 80. door JP

  Dat ios makkelijker zou zijn dan android kunnen we ook naar het rijk der fabelen verwijzen:

  http://www.nu.nl/gadgets/3004150/nederlanders-hebben-veel-vragen-iphones.html

  Let wel, samsung verkoopt hier in NL meer toestellen dan iPhone

 81. door GEO

  Ik hoorde dat de huidige iPhone 5 is niet geschikt voor het snelle internet dat o.a. KPN dit voorjaar gaat realiseren. Daarom denk ik dat de 5S snel gerealiseerd zal worden.

 82. door jw

  @Heisenberg: De iPhone is altijd peperduur geweest. Niet iedereen kan hem of de bijbehorende abonnementskosten betalen. 6 mln verkocht? Voornamelijk in de VS waar het toestel goedkoper is.

 83. door Sezgin

  Origineel geplaatst door Niels Goedvolk
  Wordt ie dan ook zo groot en log als een Galaxy SIII? Daar zit ik echt niet op te wachten nl. Ik ben wel gecharmeerd van de iPhone 5. En ik vind het scherm nog mooier.

  Kan, maar Apple hoort ook niet alleen met jouw voorkeur rekening te houden.
  Persoonlijk geloof ik wel dat de iPhone 5 op die manier records zou breken.

 84. door olga2000

  Ik vind iPhone 5 beeldschoon! Vooral de witte, wetend dat het smaak kwestie is. Ik heb ook niet de indruk dat die slecht verkocht wordt. Eerder dat Apple inderdaad een nieuwe model aan het voorbereiden is. Een nieuwe model die inderdaad bv. Europese 4G aan kan.

  Voor mijn dochter heb ik Galaxy 3 mini gekocht (iPhone is toch beetje te duur voor een kind naar mijn mening). Zij kreeg de nieuwste groene iPod Touch kado. En wat zie ik? Zij is bijna voortdurend maar met iPod aan de slag en Galaxy gebruikt alleen als ..wel om te bellen en als hotspot! Foto’s maken, spelletjes spelen, agenda, mail, alles doet ze met iPod Touch. Dat zegt denk ik best veel.
  Apple maakt nog steeds geweldige dingen en iOS is springlevend en in veel opzichten nog steeds superior aan Android.

 85. door lotte

  Origineel geplaatst door Bastiaan
  Hoezo zou je het OS veranderen als het nu vlekkeloos werkt? Iedere digibeet in mijn omgeving begrijpt het binnen 10 min. Dan mag je toch zeggen dat je een grote doelgroep bereikt.Het feit is dat de telefoon i.c.m. de huidige abonnementen pak weg te duur is voor een grote groep mensen. Als ze echt meer marktaandeel willen veroveren dan moeten ze zich meer richten op een budget telefoon. Maar goed we weten allemaal hoe Apple daar tegen over staat.

  Hier ben ik het wel mee eens. De interfaces die Apple gebruikt zijn zo simpel dat iedereen met een verstandelijke beperking die kan gebruiken. Daarin schuilt de kracht van het concept (hoewel iemand die wat meer wil mogelijk snel uitgekeken raakt en toch gaat tweaken).

  Mijn grote probleem is dat ik de nieuwe abonnementen zo verontrustend duur vind dat ik geen nieuwe telefoon koop en nog steeds met een 3GS werk. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb de meerprijs van de abonnementen en van de nieuwe(re) iPhones er ook niet voor over, gezien het feit dat de iPhone 5 hardwarematig niet de vloer met de concurrentie aanveegt.

 86. door Harry

  Er waren ca. 65 milioen schermen besteld. Veel meer dan Apple ooit aan iPhone 5’s zou verkopen voor q1. De prognose was max 50 milioen. Waarom bestelde Apple er dan zoveel? Makkelijk: Omdat deze schermen ook in de iPod Touch worden gebruikt. En het is veel logischer dat de verkopen daarvan niet aan de verwachtingen voldoen.

 87. door mixthead

  Zou het liggen aan het feit dat wij al 90000 jaar wachten op een jailbreak ..

  En het feit dat een iphone 5 met werkelijk onbeperkt internet
  even veel kost als de verzekering premie
  die ons in leven moet houden…

  Staat wel in verhouding…kwa prijs…

 88. door mixthead

  Origineel geplaatst door mixthead
  Zou het liggen aan het feit dat wij al 90000 jaar wachten op een jailbreak ..En het feit dat een iphone 5 met werkelijk onbeperkt internet even veel kost als de verzekering premie die ons in leven moet houden…Staat wel in verhouding…kwa prijs…

  En dat is nog voor je nog maar een app hebt aangeschaft..
  een hoesje en 30 adapters hebt aan geschaft..

 89. door mixthead

  Zou het iets te maken hebben met een bewust schaars gehouden voorraad bij het uitkomen van de iphone?
  De belabberde garantie en maffia praktijken met vochtsensoren…..
  En bijzonder veel voor komende technische gebreken..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.