Wall Street Journal neemt kijkje in iPhone-fabrieken

De Wall Street Journal maakte een film van de Hon Hai-fabrieken in Shenzen, China. Het enorme complex huisvest 270.000 medewerkers, die geestdodend werk doen maar wel gratis kost en inwoning hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Hon Hai Foxconn Google MapDe Wall Street Journal kreeg het voor elkaar om een kijkje te nemen in de gigantische Hon Hai-fabriek in Shenzhen (China). Maar liefst 270.000 werknemers wonen in een ommuurde stad met eigen sportvelden, brandweerkazerne, tv-station en ziekenhuis. De werknemers wonen en slapen op het werk, waar ze aan de lopende band iPhones, Wii’s en Motorola-telefoons inelkaar schroeven.

Neem een kijkje hoe tienduizenden Chinezen geestdodende arbeid verrichten om onze gadgethonger te stillen. In ruil voor hun vrijheid krijgen ze er echter ook iets voor terug: gratis maaltijden en onderdak. WSJ maakte foto’s van sportende Chinezen, van putdeksels op straat met Foxconn-logo (de handelsnaam waarmee Hon Hai naar buiten treedt), van medewerkers die op de straatmarkt op het bedrijfsterrein rondwandelen, maar mocht blijkbaar niet in de fabriekshallen zelf filmen.

Hon Hai Precision Industries bestaat al sinds 1974 en fabriceert voor Apple, Nintendo, HP, Motorola, Nokia, Sony en onderdelen van Dell. Vorig jaar werd een omzet van 40 miljard dollar geboekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:57
Categorie Apple
Onderwerpen foxconn, hon hai, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.