Scandock maakt iPhone minimalistische fotoscanner

De Scanbox maakt van je iPhone een fotoscanner zonder hem in een lichtdichte kast te hangen.

ScandockDe Scandock is niet het eerste accessoire waarmee je de iPhone transformeert in een scanner, waarmee je bijvoorbeeld belangrijke documenten digitaliseert. Het apparaat heeft echter één wezenlijk voordeel: de Scandock hangt je iPhone niet aan een grote, lichtdichte kast, maar bestaat uit slechts een poot met wat uitsteeksels en een donker oppervlak. Volgens de makers maken de lichtomstandigheden bij het maken van een scan niet uit: een strip met kleuren boven iedere scan moet ervoor zorgen dat de bijbehorende app weet hoe je document of foto er eigenlijk uit moet zien.

Omdat de kleurenstrip bij iedere gemaakte scan wordt gefotografeerd, weet de app welke wit “echt wit” is en hoe bepaalde basiskleuren eigenlijk zijn gekleurd. In wezen werkt de app hierdoor net als de autocorrectie-functie van veel fotobewerkingsprogramma’s, die de kleuren corrigeren nadat je zelf hebt aangegeven wat wit hoort te zijn.

De Scandock kan worden gebruikt met de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 en iPod touch vijfde generatie. Een universele dock biedt ook ondersteuning voor bepaalde Android-telefoons. Om in aanmerking te komen voor een Scandock moet je wel diep in de buidel tasten: je moet namelijk minstens 479 dollar doneren, een bedrag waar de verzendkosten nog niet bij zijn gerekend. Dan is een iPhone-app zoals Scanner Mini wellicht wat voordeliger. Zoals bij andere Kickstarter-projecten wordt het geld pas van je creditcard gehaald nadat het beoogde minimumbedrag is ingezameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 10:18
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.