Apple gaat uitbreiden met 3.600 medewerkers in Austin, Texas

·

apple austin campusIn Austin (Texas) gaat Apple duizenden nieuwe banen creëren. Het nieuws komt qua publiciteit op een gunstig moment, nu in Austin de conferentie SXSW Interactive van start is gegaan. Ook is de aankondiging slim omdat er op het moment een discussie heerst over of Apple niet teveel arbeid naar China heeft verplaatst. Om de critici enigszins de mond te snoeren liet Apple vorige week weten dat ze een half miljoen nieuwe banen in de VS hebben gecreëerd.

Apple kondigde aan dat er 304 miljoen dollar geïnvesteerd zal worden in een nieuwe bedrijfscampus in Austin. Het aantal Apple-medewerkers in Texas wordt daarmee verdubbeld. De staat Texas zal 21 miljoen dollar bijdragen uit een subsidiepotje, het Texas Enterprise Fund. Als tegenprestatie gaat Apple de komende tien jaar de activiteiten op het gebied van klantenservice, verkoop en boekhouding in de regio uitbreiden. Texas hoopt met investeringen zoals deze de volgende nationale hightech hub te worden. Overigens worden in Texas al een groot deel van de iOS-chips geproduceerd. Op de foto hierboven is het huidige onderkomen van Apple in Texas te zien.

Bij SXSW is ten team van iPhoneclub aanwezig. Omdat de meeste sessies niets met iPhones en iPads te maken hebben, vind je de verslagen de komende dagen op de Nederlandse SXSW-blog, die door tientallen aanwezige Nederlanders wordt gevuld.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

3 reacties

 1. door Frankie

  Wat ik als ‘niet econoom’ niet zo goed begrijp is waarom de staat 21 miljoen moet bijleggen. Komt in mijn ogen over als smeergeld, zodat Apple niet kiest voor een andere staat.
  Is natuurlijk een boel geld maar het zou Apple sieren als ze zelf de broek zouden ophouden.

 2. door Geert

  @Frankie: is het ook. En wat dat broek ophouden betreft, dacht dat Apple de schaapjes aardig op het deoge had met zoveel miljard in kas.. :)

 3. door Bubbly

  @Frankie: Smeergeld.. Je doet het negatief klinken, alsof het iets illegaals is. Dit is juist slim gebruik van subsidie als aanmoediging van de staat, want anders gaan grote bedrijven naar een economisch sterk gebied zoals California/New York of naar een staat waar de wetten gunstiger zijn.

  Die 21 miljoen zijn niets voor Apple en zouden weinig invloed hebben normaal gesproken, maar aangezien ze daar al een vestiging hebben wordt hiermee de knoop makkelijk doorgehakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.