Apple sluit iWork.com vanaf 31 juli en verwijst naar iCloud

Apple stopt op 31 juli 2012 met iWork.com. De online dienst om documenten uit te wisselen wordt vervangen door functies in iCloud. Gebruikers moeten hun documenten voortijdig downloaden.

iwork comApple heeft aangekondigd dat het vanaf 31 juli 2012 niet meer mogelijk is om nieuwe documenten te uploaden naar iWork.com. De website ging in 2009 van start, als online opslagruimte voor apps als Pages, Numbers en Keynote. iWork.com sloeg niet echt aan, waarna Apple bezig ging met een alternatief in de vorm van iCloud. Gebruikers die nog wel actief zijn op iWork.com hebben een e-mail gekregen, waarin ze worden gewaarschuwd om niet langer nieuwe documenten te uploaden.

iCloud levert vrijwel dezelfde mogelijkheden om documenten te delen, maar heeft een belangrijk voordeel: iCloud-integratie is in de apps zelf aanwezig. Je kunt daardoor onafhankelijk van het type apparaat toegang krijgen tot je documenten. Heb je nog documenten op iWork.com staan, dan raadt Apple aan om ze tijdig te downloaden. Op de website zijn gedetailleerde instructies te vinden hoe je dat moet doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2012, 7:03
Categorie iOS
Onderwerp iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.