iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Essent E-rijden, Line, Lekker en Simpel en meer

De bekende Mac-tekstverwerker iA Writer is voor de iPhone uitgekomen. Ook blikken we in deze App Gemist terug op Essent E-rijden, een applicatie die oplaadpunten voor elektrische auto's voor je vindt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist header 10 maart 2012Elke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week vinden we elektrische oplaadpunten voor de auto met Essent E-rijden en nemen we een kijkje in het leven van rapper en presentator Ali B.


AG Get Tofu takenlijst delen iPhone iPod touchGet Tofu – Iemand bellen met een vraag om iets te doen, of een sms’je versturen waarvan je er toch 1000 in je bundel hebt zitten? Dan doe je toch niet meer? In het begin van 2012 verschijnt de ene na de andere applicatie waarin je elkaar groepsmatig opdrachten met reminders kan geven op de iPhone. Eerder dit jaar verraste de ontwikkelaar van Wunderlist al met Wunderkit en nu is het tijd voor Get Tofu, een eenvoudige applicatie waarin je elkaar to-do’s in de maag kan splitsen.
Downloaden: Get Tofu! (gratis)

AG Ali B App iPhone iPod touchAli B App – Succesrapper. Troetel-Marokkaan. Televisiemaker en reclamepersoon (met nagemaakte FaceTime). Er zijn weinig dingen waar je Ali B niet voor kunt uitgeven, maar een iPhone-app had hij nog niet. Tot nu. De Ali B App is een allegaartje van ogenschijnlijk willekeurige sms’jes, foto’s, video’s en meer, om de aandacht alvast te trekken voor het uitverkochte Ali B Op Volle Toeren concert en de televisieuitzendingen ervan.
Downloaden: Ali B App (gratis)

AG Gemist Frames iPhone iPod touch opnemenFrames – De Glif is een vernuftig, zij het ietwat prijzig stukje plastic waarmee je de iPhone eenvoudig op een statief kan plaatsen of schuin kan neerzetten. Nu komt de uitvinder ervan, Studio Neat, ook met een eigen iPhone-app om de Glif mee te gebruiken. Met Frames maak je een reeks van verschillende foto’s die je daarna kan bewerken tot een filmpje. Zo kan je stop-motion animaties en timelapse-video’s maken in 720p HD (op de iPhone 4S) die je kan opslaan in het fotoalbum van de iPhone.
Downloaden: Frames (€2,99)

AG Spelregels bordspellen iPhone iPod touchSpelregels – De Nederlandse ontwikkelaar Inlusion heeft een aardige niche gevonden in de App Store. Het gaat voor de iPhone en iPad constant op zoek naar handzame overzichten over een specifiek onderwerp. Zo kwam Inlusion eerder al met de apps Verkeersborden en de Vlekkenwijzer voor de iPhone. De nieuwste in de reeks heet Spelregels. In een fraai ‘lederen-look’ jasje praat de app je bij over ruim 50 sportregels, 40 bordspelregels en 20 kaartspelregels. Voor suggesties en tips van nog meer spellen staat de ontwikkelaar open.
Downloaden: Spelregels (€0,79)

AG Essent E-rijden iPhone iPod touch oplaadpalenEssent E-rijden – De Opel Ampera is de Europese Auto van het Jaar 2012 geworden gisteren. Het is na de Nissan Leaf in 2011 de tweede elektrische auto die er met de prijs vandoor gaat. De elektrische auto komt eraan, maar waar kan je hem opladen? Essent E-rijden zoekt oplaadpalen voor je in de buurt. De resultaten worden gesorteerd op afstand en je ziet ook of de paal op dat moment beschikbaar is. Met een optioneel Essent-account zie je hoeveel je hebt geladen en vervangt de app je laadpas.
Downloaden: Essent E-rijden (gratis)

AG Airgram iPhone iPod touchAirgram – Airgram is een doodsimpele app voor de iPhone en iPod touch waarmee je kan instellen dat je een pushmelding krijgt als een van je favoriete Twitteraars iets nieuws meldt. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste belevenissen van je idool of je vriend(in). De gratis app staat je toe tientallen verschillende personen toe te voegen en pusht de berichten razendsnel. Als het aan ontwikkelaar AirCrunch ligt, wordt haar pushservice binnenkort door allerlei diensten gebruikt.
Downloaden: Airgram (gratis)

AG Line iPhone iPod touchLine – De Skype-concurrent Line is meer dan twintig miljoen keer gedownload. Die mijlpaal is gehaald binnen 8 maanden na de lancering. Dat terwijl de applicatie alleen verkrijgbaar is voor iOS en Android. De ontwikkelaar werkt inmiddels aan toepassingen die de communicatiedienst geschikt maken voor de Mac, pc en tablets. De applicatie is mede door televisiereclames erg aangeslagen in Japan en Taiwan, maar wint ook aan Europese gebruikers. Net als Skype biedt Line de mogelijkheid om gratis met anderen te bellen en te chatten. Gebruikers waarderen de applicatie om zijn geluidskwaliteit en goede gespreksverbinding.
Downloaden: Line (gratis)

AG Highlight iPhone iPod touchHighlight – Het is een van de meest in het oog springende initiatieven in de aanloop van de startup-conferentie SXSW in Austin (Texas): Highlight. Met de app kan je zoeken naar nabije gebruikers met dezelfde interesses. Zodra de applicatie die heeft gevonden, krijg je er melding van. Je hoeft niks handmatig in te voeren op Highlight. Het maakt gebruik van je Facebook-profiel waarbij je Likes en geabonneerde pagina’s je interesses weerspiegelen. Als je elkaar gevonden hebt, kan je automatisch berichten uitwisselen.
Downloaden: Highlight (gratis)

AG Crosswa.lk iPhone iPod touchCrosswa.lk – Vind je het moeilijk om in de wildgroei van apps in de App Store goede nieuwe apps te vinden? Crosswa.lk is een applicatie die je hiermee kan helpen. De dienst werd bekend als webpagina, maar heeft sinds kort ook een iPhone-applicatie. In de dienst kun je aangeven welke apps je gebruikt en leuk vindt, je vrienden toevoegen om te kijken welke apps zij gebruiken, aanbiedingen bekijken en aanbevelingen krijgen op basis van je downloadgedrag.
Downloaden: Crosswa.lk (gratis)

AG BurgerConnect iPhone iPod touchBurgerConnect – Toen BurgerConnect halverwege 2010 voor de iPhone verscheen, was het nog een applicatie waarmee je een losse stoeptegel kon doorgeven in de buurt en dat was altijd het hoofddoel van de app. De grote 2.0-update van het begin dit jaar bracht dan ook vooral visuele veranderingen. Nu is BurgerConnect in versie 2.0.1 alsnog voorzien van een ietwat weggestopte, maar belangrijke vernieuwing: je kan gevonden en verloren voorwerpen nu ook doorgeven met de app.
Downloaden: BurgerConnect (gratis)

AG Lekker en Simpel iPhone ipod touchLekker en simpel – Je hebt simpel te bereiden gerechten en símpel te bereiden gerechten. De website Lekker en simpel duikt met zijn nieuwe iPhone-app in de laatste categorie. De applicatie belooft elke dag nieuwe recepten en tussendoortjes die je in een kwestie van minuten bereidt. Dan gaat het vaker om drie dan om dertig minuten. Volgens de toepassing gaat de smoes ‘ik kan niet koken’ na het downloaden ervan niet meer op.
Downloaden: Lekker en Simpel (€0,79)

AG iA Writer iPhone iPod touchiA Writer – De bekende tekstverwerker iA Writer is voor de iPhone verschenen. Eerder kon je iA Writer al gebruiken op de Mac en de iPad. De app kenmerkt zich door je zoveel mogelijk schermruimte te bieden tijdens het schrijven, zodat je niet ondertussen wordt afgeleid. iA Writer is universeel, waardoor iedereen die hem al voor de iPad had gekocht hem gratis op de iPhone kan installeren.
Downloaden: iA Writer (€0,79)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.