Tim Cook in Apple Store Den Haag

Tim Cook in Nederland: ‘Fijn om terug te zijn!’

Rondvaart en rondleiding
Tim Cook was vandaag terug in Amsterdam, waar hij onder andere het Van Gogh-museum bezocht en een boottocht maakte over de grachten. Maar hij bezocht nog meer plekken in Nederland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In mei 2016 was Tim Cook ook al eens in Amsterdam, voor een vraaggesprek op Startup Fest Europe. Deze keer kwam Cook voor heel andere activiteiten: hij bezocht het Van Gogh Museum in Amsterdam, waar hij een rondleiding kreeg door Van Gogh-kenner prof. Louis van Tilborgh, zo vernamen we van een tipgever. Cook sliep in het Conservatorium Hotel, op een steenworp van het museum.


Update 18 juni 16:20: Tim Cook in de Apple Store Den Haag
Natuurlijk ging Tim Cook ook even langs bij de Apple Store, vlakbij het Torentje van Rutte. Hij liet zich fotograferen met twee Apple Store-medewerkers en noemde het ‘geweldig’ om klanten en team te ontmoeten. En met ‘Bedankt Nederland!’ wekt Cook de indruk dat dit ook meteen het einde is van zijn bezoek.

Update 18 juni 14:15: op visite in het Torentje
’s Middags bracht Tim Cook ook een bezoekje bij Mark Rutte. Hij ontving hem in het Torentje. De twee hebben in ieder geval gesproken over ‘de kansen en uitdagingen van digitalisering’. Twee jaar geleden bracht Mark Rutte een bezoek op het hoofdkantoor van Apple in Californië.

Update 18 juni 12:00: op bezoek bij Lucky Kat
Tim Cook ging op maandag ook op bezoek bij de Nederlandse ontwikkelaar Lucky Kat (@LuckyKatStudios). De in Den Haag gevestigde ontwikkelaar is vooral bekend van de verschillende games, waaronder Beat Street (link). We zijn benieuwd welke plekken en steden Tim Cook nog meer gaat bezoeken. Misschien de Apple Store in Den Haag?

Rondvaart
Ook maakte Cook een rondvaart door de Amsterdamse grachten met kunstkenner Koen Kleijn en iPhone-fotograaf Annet de Graaf. We schreven eerder over Annet’s fotoboek Morning Amsterdam, gemaakt met een iPhone 7.

Zondag bezocht Tim Cook ook het Moco Museum in Amsterdam. Hij nam uitgebreid de tijd om het tentoonstelling van Banksy en Icy and Sot te bekijken. Tijdens de rondleiding door de museumeigenaren, Kim en Lionel Logchies, werd Cook regelmatig herkend door de internationale bezoekers. Er zou meermaals “We love you man!” hebben geklonken.

Tim Cook bij Moco Museum

Bekijk ook

Tim Cook in Nederland, een persoonlijk verhaal [opinie]

OPINIE - Tim Cook was in Amsterdam: welke indruk maakte het bezoek en ben ik anders over de man gaan denken? In dit persoonlijke verhaal vertel ik over mijn ervaringen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 18 juni: Tweet van de Minister-President toegevoegd van het bezoek in het Torentje.
  • 2018 - 18 juni: Bezoek van Tim Cook aan Lucky Kat Studios toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.