Winkeliers Haagse Passage niet blij met komst Apple Store Den Haag

Winkeliers in de Haagse Passage zijn niet blij met de komst van de Apple Store. Geruchten dat Apple de
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

selexyz_verwijsWinkeliers in de Haagse Passage zijn niet blij met de onduidelijkheid die er heerst rond de komst van een Apple Store. Bij de gemeente is al een aanvraag ingediend om drie panden samen te voegen tot een grote Apple Store. Maar de ondernemers vrezen dat Apple wel erg dominant wordt in de Passage. Zij zien liever een grotere diversiteit aan winkels. Ook klagen ondernemers dat ze officieel nog niets over de komst van de nieuwe winkel hebben gehoord. Apple zou af willen van de grote kerstboom die al tien, vijftien jaar tijdens de feestdagen in de Passage staat.

“Wij als huurders weten niets en horen niets”, zegt de eigenaar van vulpennenspeciaalzaak P.W. Akkerman. “Er komen horden mensen naar de Passage om naar de kerstboom te kijken. Ik heb hem jarenlang zelf opgetuigd.” Over de komst van de Apple Store als publiekstrekker is hij verdeeld enthousiast: “Er worden twee extra winkels opgeofferd voor meneer Apple, ook zonde. Maar de kerstboom moet blijven. Er komen duizenden mensen van heinde en verre om van die kerstsfeer te proeven”.

kerstboom passage den haagRaadslid Richard de Mos heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kerstboom. Zijn partij, Groep de Mos, wil dat het stadsbestuur er bij Apple op aandringt om de kerstboom een jaarlijks terugkerend verschijnsel te houden. De Mos vindt sfeer in de Haagse binnenstad belangrijk en vindt dat de Haagse Passage de kerstboom nodig heeft om het winkelgebied in kerststemming te brengen.

Het relaas van de ondernemers en het raadslid is te horen in een opname van Omroep West, dat via de website te beluisteren is. Apple heeft z’n zinnen gezet op het pand van Selexyz, maar wil ook de twee aangrenzende panden van Ecco en een damesmodezaak huren. Een omgevingsvergunning voor de nummers 35, 39 en 45 is al ingediend, met de tekst “het in- en uitwendig veranderen van de drie winkelunits Passage 35, 39 en 45 tot een winkel”. Dat is te lezen op de gemeentesite van Den Haag. iPhoneclub schreef eerder over de plannen van Apple in de Haagse Passage op basis van eigen bronnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 21:45
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store den haag

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.