Den Haag krijgt Apple Store in Haagse Passage, contracten al getekend

Apple gaat in de Passage in Den Haag een nieuwe Nederlandse Apple Store openen. De contracten zijn getekend en er wordt ook al personeel gerecruiteerd, melden tipgevers aan iPhoneclub.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

haagse passage verwijs
Apple heeft de contracten getekend voor een nieuwe Nederlandse Apple Store in Den Haag. Een paar dagen geleden werd in geruchten nog gesproken over een mogelijk bod op het pand in de Haagse Passage. Inmiddels melden tipgevers ons dat de contracten zijn getekend voor het pand van Boekhandel Verwijs, inclusief de kelders en direct aangrenzende panden links en rechts van de boekhandel. De huidige winkeliers zullen vertrekken zodat een gigantische Apple Store ontstaat.


Links van de winkel is een Ecco-schoenenwinkel gevestigd, rechts een damesmodezaak. Beide zullen samen met het pand van boekhandel Verwijs opgaan in de nieuwe Apple Store Den Haag. Bij de onderhandelingen heeft Apple bedongen dat de grote kerstboom in het midden van de passage niet meer terugkomt zodra de Apple Store z’n deuren opent. Het is daarom de laatste keer dat de kerstboom in de Haagse Passage te bewonderen is, tenzij Apple meer dan een jaar nodig heeft voor de verbouwing.

Boekhandel Verwijs (Selexyz, nu de Slegte) is sinds 2004 gevestigd in het monumentale pand, op een centrale plek in de meer dan 120 jaar oude overdekte winkelstraat in Den Haag. Verwijs liet het pand renoveren en groeide uit tot de mooiste boekhandel van de stad. Het is bovendien met 1750 m2 vloeroppervlak ook de grootste boekhandel van Den Haag. Over drie verdiepingen zijn boeken, tijdschriften, spellen, dvd’s en cadeau-artikelen uitgestald. Het strakke interieur is ontworpen door bureau Merkx Girod en geeft al een indruk zien hoe de Apple Store eruit zou kunnen zien. Boekhandel Verwijs moet verhuizen door een samenvoeging met boekhandel De Slegte, die iets verderop in de Spuistraat is gevestigd.

Selexyz_interieur

Voorheen was op deze plek het klassieke Hotel du Passage gevestigd, dat bijna 40 jaar leegstond. De Passage is een overdekt winkelcentrum in Den Haag en één van de duurste winkellocaties in de stad. Het winkelcentrum dateert uit 1885 en is in Neo-Renaissance-stijl gebouwd. In 2007 werd een uitgebreide restauratie afgerond, nadat de passage in voorgaande jaren verwaarloosd was geraakt.

Door zich in de panden te vestigen zit Apple meteen op een toplocatie in Den Haag, vlakbij het drukke winkelgebied van de Spuistraat. Met een vloeroppervlak van 1750 m2 plus de kelder en aangrenzende panden kan de Apple Store in Den Haag bovendien nog groter worden dan de huidige Apple Store in Amsterdam, die zo’n 2500 m2 oppervlakte telt.

Selexyz_interieur2

Aan personeel voor de Apple Store is inmiddels ook al gedacht. In november schreven we over diverse vacatures voor Apple Store-personeel. We kregen echter ook meldingen van mensen die maanden geleden bij de Apple Store Amsterdam hadden gesolliciteerd en nu opnieuw door recruiters van Apple werden benaderd voor een verkoopfunctie in andere Nederlandse steden. Daarbij werd gesproken over vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. We hebben navraag gedaan of het daarbij ging om shop-in-shop locaties in bijvoorbeeld Media Markt of Saturn, maar dat is niet het geval: het gaat om nieuwe Apple Store-locaties.

Afgelopen week suggereerde Wiebe de Jager, directeur van uitgeverij Eburon al dat boekhandel Verwijs uit de Haagse Passage zou vertrekken. De boekhandel zou plaatsmaken voor een ‘Apple Superstore’.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De Jager baseerde zich op informatie van een tipgever die anoniem wil blijven. Het was voor ons op dat moment nog niet duidelijk of het zou gaan om een officiële Apple Store of om een uitbreiding van Apple Premium Reseller Amac, die al gevestigd is in de Passage. Inmiddels hebben we voldoende bewijs dat Apple zelf achter de Haagse plannen zit.

Toch kan het nog wel even duren voordat de nieuwe Apple Store open gaat. In 2010 doken al de eerste geruchten op over een Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Pas twee jaar later, in maart 2012, opende de eerste Nederlandse Apple Store z’n deuren. Er werd eerst nog een flinke renovatie uitgevoerd en er ontstond vertraging door bezwaar van de monumentencommissie. In Den Haag zou het project iets sneller kunnen verlopen omdat de laatste grootschalige renovatie redelijk recent plaatsvond.

Update 5 december 2012: Inmiddels is ook bekend dat er een vergunning is aangevraagd voor de panden Passage 35, 39 en 45. Op de gemeentesite van Den Haag is te lezen dat er een vergunning is aangevraagd voor het in- en uitwendig veranderen van de drie winkelunits tot één winkel.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in Belgiƫ de keuze hebt uit ƩƩn locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiƫle Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.