Den Haag kalkt kerstboom en meer teksten op Apple Store-schutting (update)

Op de schutting rond Apple Store Den Haag worden steeds meer teksten gekalkt, maar ook een kerstboom.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple den haag kerstboom
De Haagse Passage heeft dit jaar toch een kerstboom. Niet een echte boom met lampjes en ballen, maar een boom getekend door Hagenaar Rob. Hij tekende uit protest met schoolbordkrijt een kerstboom op de zwarte schutting rondom de in aanbouw zijnde Apple Store.

kerstboom den haagInmiddels zijn er veel meer teksten verschenen op de zwarte schutting, sinds we er onlangs al aandacht aan besteedden. “Ik mis hem stralen!”, “Give us back the tree” en “De boom moet hier staan” zijn enkele van de teksten van boze inwoners. Er stond ruim vijftien jaar een ruim vijftien meter hoge kerstboom in de Passage tijdens de feestdagen. Apple zou de beheerder van het winkelcentrum hebben gevraagd om de kerstboom niet langer neer te zetten, waarna de beheerder akkoord ging.

Het is nog onduidelijk of die maatregel te maken had met de veiligheid, of omdat de boom het zicht op de winkel zou belemmeren, zoals Omroep West aangeeft. Op de foto hiernaast is te zien dat de kerstboom een behoorlijk deel van het vloeroppervlak van het pleintje voor de winkel in beslag nam. Er zijn ook inwoners van Den Haag die het wel prima vinden dat de boom verdwijnt, maar zij laten hun standpunt wat minder horen. Gemeenteraadslid Richard de Mos heeft schriftelijke vragen gesteld over het verdwijnen van de kerstboom, maar voorlopig blijft de plek leeg.

Medewerkers van Apple Store Haarlem en iCentre Haarlem vertelden de afgelopen dagen aan bezoekers dat de Haagse winkel op 21 december gaat openen, maar die bewering is inmiddels door de waarheid achterhaald. De winkel is nog onvoldoende afgewerkt om met het inrichten van meubels te kunnen beginnen. Dit weekend ging er ook nog een nieuwe Apple Store in Düsseldorf open, op korte reisafstand voor de Limburgers.

apple kerstboom klein

De eerste berichten over een Apple Store in de Passage bereikten ons al in december vorig jaar. iCulture kreeg kort daarna van enkele winkeliers in de Passage te horen dat Apple de kerstboom wilde verbieden. Dat zorgde voor de nodige ophef onder winkeliers. De kerstboom zal worden vervangen door een andere kerstdecoratie en passende feestelijke versiering.

Derde Apple Store in Nederland

De Apple Store Den Haag wordt de derde winkel die Apple in Nederland zal openen. De Apple Store Amsterdam opende in maart 2012 zijn deuren en op zaterdag 7 december 2013 volgde Haarlem. De winkel in Den Haag wordt net als Amsterdam een flagship store, met zelfs nog een groter vloeroppervlak. Apple kiest ervoor om eerst winkels in de Randstad te openen en kiest duidelijk niet voor een zo groot mogelijke spreiding over het land. In nieuw te openen filialen wordt personeel ingezet, dat al is ingewerkt in bestaande filialen.

Meer over de Apple Store in Den Haag

Update: alle protestteksten weggehaald

Update 15 december: Apple heeft alle teksten weg laten halen, blijkt uit een foto van iCulture-tipgever Igor. De feestelijke versiering aan de bovenkant was eerder al aanwezig, maar valt nu extra op.

den-haag-zonder-bekladding
Klik op de foto voor een grotere versie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 10:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store den haag, kerst

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.