Cursor in El Capitan

Muis schudden bij verloren cursor in macOS irritant? Zo zet je het uit!

Vind je het maar onhandig of irritant dat je cursor een flink stuk groter wordt als je met je muis of trackpad aan het schudden bent in macOS? Via instellingen kun je dit eenvoudig zelf uitzetten.

Extra grote aanwijzer door te schudden met je muis.Vanaf El Capitan bevat macOS een handige functie die van pas komt bij overvolle beeldschermen. Mocht je scherm helemaal vol staan met allerlei vensters, apps en bestanden en door de bomen het bos niet zien, dan kan het weleens voorkomen dat je je cursor kwijt bent. Deze kun je makkelijk zichtbaar maken door kort met de muis of via de trackpad op een neer te schudden, waardoor de aanwijzer steeds groter wordt. Deze functie staat standaard aan, maar kun je zelf in een ietwat verstopte instelling handmatig uitzetten.

Instelling te vinden bij Toegankelijkheid

De mogelijkheid om deze optie uit- en weer in te schakelen vind je niet bij de muis- of trackpadinstellingen, maar onder het kopje Toegankelijkheid. Kies vervolgens voor Beeldscherm. In dit gedeelte vind je de instelling Bepaal waar de aanwijzer zich bevindt door ermee te schudden. Zet het vinkje uit en je cursor zal niet meer tot buitenproportionele formaten groeien zodra je met je muis schudt.

Via de Toegankelijkheid-instellingen zet je het vergroten van je cursor met je muis uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Mac
Onderwerpen el capitan, mac os x