Menno van Leeuwen en Gertjan Rösken

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Gertjan Rösken en Menno van Leeuwen

Er staat een nieuwe aflevering in de serie '10 jaar App Store' voor je klaar! Luister naar Gertjan Rösken en Menno van Leeuwen, die vertellen hoe de eerste apps van banken zijn ontstaan en waarom mensen zo passioneel zijn over de app van hun bank.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In deze aflevering: Gertjan Rösken en Menno van Leeuwen

In deze aflevering van ’10 jaar App Store’ luister je naar Gertjan Rösken (voorheen Rabobank, nu zelfstandig adviseur en fan van bunq) en Menno van Leeuwen (ABN Amro en Moneyou). Als het gaat om apps van banken, dan merk je dat gebruikers daar heel bij betrokken zijn. Ze openen de app meermaals per dag en willen dat hun bank als eerste nieuwe functies (zoals Apple Pay!) introduceert. Toch valt er bij financiële apps nog genoeg te vernieuwen, zo leggen Gertjan en Menno uit. Vooral jonge mensen hebben meer behoefte aan financiële coaching, al is het de vraag of ze daarvoor naar een traditionele bank gaan. Je hoort het in deze nieuwste aflevering van de iCulture podcast!

Click here to display content from anchor.fm

Wie is Menno van Leeuwen?

Menno is sinds een jaar Head of Lower Financial Stress bij Moneyou. Daarvoor was hij Head of Business & Customer Development bij dezelfde bank en werkte hij in diverse strategische rollen bij ABN Amro. Daarnaast is hij spreker op diverse conferenties over fintech en innovatie, waar hij spreekt over uitdagingen voor de financiële bedrijfstak, klantervaringen, concurrentie en wetgeving en leren van millennials en early adopters.

Volg Menno op Twitter via @MennovL en op Instagram via @fintechbanker

De app van Moneyou vind je in de App Store.

Menno van Leeuwen en Gertjan Rösken

Wie is Gertjan Rösken?

Gertjan was initiatiefnemer van de eerste Nederlandse mobiele bankierapp, die van Rabobank. Daarna was Gertjan betrokken bij diverse andere innovatieve projecten binnen de bank. Tegenwoordig is hij als zelfstandig adviseur werkzaam en helpt hij bedrijven met innovatie en design via zijn bedrijf GoeiePeer.nl. Een goed gekozen naam trouwens, want Gertjan is écht een toffe peer.

Hou je van podcasts, of ben je geïnteresseerd in de financiële wereld, dan zit je met Gertjan eveneens goed want hij heeft zijn eigen podcast. Onder de titel ‘Nieuwe knikkers‘ maakt hij twee weken een nieuwe aflevering over payments, loyalty en retail… waarbij het overigens heel vaak over Apple Pay gaat.

Volg Gertjan op Twitter via @GertjanRosken of zijn bedrijf via @virtuagym

Bij de app van Rabobank is Gertjan niet meer betrokken, maar je kunt de huidige versie uiteraard wel in de App Store vinden.

Sponsor

De serie ’10 jaar App Store’ is mede mogelijk gemaakt door Moneyou.nl

Wil je weten hoe je podcasts luistert op je iPhone? Of welke goede podcast-apps er voor de iPhone zijn? Misschien wil je weten waar je de iCulture Podcast vindt? We hebben voor alles wat je wilt weten een uitgebreide uitleg. Veel luisterplezier!

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Eerdere afleveringen om te luisteren:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.