Adriaan en Hadjie

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Adriaan de Jongh en Herdjie Zhou

In deze nieuwe aflevering van de iCulture Podcast luister je naar een interview met Adriaan de Jongh (Hidden Folks) en Herdjie Zhou (Lucky Kat Games). Ze vertellen over hun ervaringen met de App Store en games maken. Wat voor impact heeft een bezoek van Tim Cook en hoe hou je gebruikers betrokken bij je game? Adriaan en Herdjie pakken dat heel verschillend aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb je onze eerdere afleveringen van de iCulture podcast al geluisterd? Je kon eerder luisteren naar onze eerste aflevering waarin we de nieuwste ontwikkelingen bespreken. En daarna kon je luisteren naar het interview met Lara Ankersmit en Brechtje de Leij in de serie 10 jaar App Store. En we gaan natuurlijk gewoon door, want we hebben de smaak te pakken!

In deze aflevering: Adriaan de Jongh en Herdjie Zhou

Vandaag hebben we weer een leuke interview-aflevering, met twee mensen die elkaar goed kennen: Adriaan de Jongh en Herdjie Zhou. We praten over de verschillende manier waarop ze als gameontwikkelaar werken, wat er aan de App Store verbeterd kan worden en hoe het eraan toegaat als Tim Cook opeens bij je op de stoep staat. Ook vragen we onze twee interviewgasten of ze ondanks alle verschillen ervoor open staan om eens met elkaar samen te werken.

Click here to display content from anchor.fm

We zijn ons ervan bewust dat er de ruimte waarin we het interview hebben opgenomen wat galmt, maar gelukkig zijn Adriaan en Herdjie wel goed te verstaan. Minder galm zou de opname wat vlakker maken, dus we hebben het zo gelaten.

Wie is Adriaan de Jongh?

Adriaan de JonghAdriaan de Jongh kennen veel mensen wel van de game Hidden Folks, een enorm populaire zoekplaatjesgame. Het werd door Apple uitgeroepen tot beste iPad-game 2017 en bovendien won Hidden Folks bij de iCulture Awards zowel de hoofdprijs voor beste game 2017 en beste Apple TV-app 2017. Maar Adriaan heeft nog meer games op zijn naam staan. In 2014 maakte hij de dansgame Bounden met het Nationale Ballet en een paar jaar eerder maakte hij met Fingle en soort Twister voor de iPad. Sinds 2015 is Adriaan zelfstandig en hij werkt daarbij vaak samen met anderen.

Leuk om te vertellen is dat zijn game Hidden Folks net een flinke update heeft gekregen én tijdelijk is afgeprijsd.

Adriaan’s games:

Volg Adriaan op Twitter via @adriaandejongh

Wie is Herdjie Zhou?

Herdjie ZhouHerdjie Zhou is samen met zijn broer Hernan oprichter van Lucky Kat Games. Misschien herinner je je nog het bezoek dat Tim Cook in de zomer van 2018 aan Nederland bracht. Hij ging toen ook langs bij Lucky Kat Games in Den Haag. De nieuwste game die ze hebben gemaakt is Thunderdogs, maar hun meest succesvolle game is de kattengame Nom Cat met 3 miljoen downloads. En terwijl Adriaan er meestal drie, vier jaar over doet om een nieuwe game te bedenken, werkt Herdjie met zijn team vaak aan een stuk of 10 games tegelijk. Op 31 oktober komt er weer een nieuwe game aan: Trigger Heroes!

Enkele games van Lucky Kat Studios:

Volg Herdjie op Twitter via @herdjiezhou

Sponsor

De serie ’10 jaar App Store’ is mede mogelijk gemaakt door Moneyou.nl

Wil je weten hoe je podcasts luistert op je iPhone? Of welke goede podcast-apps er voor de iPhone zijn? Misschien wil je weten waar je de iCulture Podcast vindt? We hebben voor alles wat je wilt weten een uitgebreide uitleg. Veel luisterplezier!

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.