apple-watch-zwembad

Deze zwem-app voor de Apple Watch komt er waarschijnlijk nooit

Een ontwikkelaar heeft een zwem-app voor de Apple Watch gemaakt, die waarschijnlijk nooit in de App Store komt. Zwemmen met de Apple Watch mag officieel eigenlijk niet.

apple-watch-zwembadHet had zo mooi kunnen zijn: de eerste zwem-app voor de Apple Watch. Volgens onderstaand filmpje werkt het probleemloos, waarbij je zelfs je hartslag kunt meten. Maar de kans is klein dat deze zwem-app ooit beschikbaar komt, want Apple wil geen apps waarmee je je smartwatch kan vernielen.

Uit diverse tests is gebleken dat de Apple Watch aardig waterdicht is. Maar wat Apple betreft, durven ze de gok niet aan en zijn ze bang dat er allerlei claims binnenkomen. Vandaar dat bezitters van de Apple Watch het advies krijgen om er niet mee te zwemmen en zelfs niet mee te douchen. Ontwikkelaar Ted Bradley uit Londen, besloot om tóch een Apple Watch-app voor het zwembad te maken, ook al weet hij dat de app weinig kans heeft.

zwem-app-apple-watch

Met de app kun je de tijd per baan, totale tijd en hartslag meten. In onderstaande video zie je hoe Bradley vier baantjes trekt in het 50-meterbad van Londen. Wat daarbij opviel, is dat de hartslagmeter gewoon blijft werken. Ook liep de Apple Watch geen schade op. Voorlopig moeten we deze app maar zien als een interessante demo van wat er mogelijk is.

Met de komst van watchOS 2 in het najaar van 2015 wordt het mogelijk om native apps te installeren. Daardoor wordt een dergelijke app opeens mogelijk, zonder dat je steeds een iPhone bij de hand hoeft te hebben. Bradley’s team werkt ondertussen lekker door aan een andere app: ze hebben de app ‘Splashpath’ gemaakt, die in samenwerking met Speedo op de markt wordt gebracht. Je kunt deze downloaden onder de naam Speedo Fit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 21:02
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, zwemmen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.