Zune HD krijgt mogelijk applicaties en games

De Zune HD is tot nu toe wat onderbelicht gebleven op iPhoneclub. Maar hoe meer specificaties er uitlekken, hoe meer het apparaat op een concurrent van de iPod touch gaat lijken.

zunehd 400Aan de Zune HD hebben we tot nu toe nauwelijks aandacht besteed. Logisch: er staat geen Apple-logo op en je kunt er niet mee bellen. Maar hoe meer details er uitlekken, hoe meer de Zune HD een concurrent van de iPod touch lijkt te worden. De nieuwste ontdekking is dat het apparaat applicaties en games lijkt te krijgen. Daar komt bij, dat de Zune HD deze herfst ook in Nederland te koop zal zijn én dat het er sterk op lijkt dat de Zune games en applicaties gaat krijgen, die je met een accelerometer kunt bedienen.

Een touchscreen zit er ook op en net als de iPod touch krijgt de Zune HD een QWERTY-schermtoetsenbordje om gegevens in te voeren. Gizmodo blijkt nogal verbaasd over het feit dat de Zune HD ook applicaties en games krijgt, maar was dat eigenlijk al niet af te leiden uit de optie ‘Marketplace’, die op het startscherm te zien is? Hoewel, die geeft misschien alleen toegang tot de Xbox LIVE Video Marketplace, waar je films en tv-series kunt kopen. Een andere vreemde vermelding is “access to millions of videos, TV shows, and games from Xbox LIVE”, waardoor de indruk word gewekt dat je meer kan doen dan de scores van je games opvragen, maar ze misschien ook wel kunt spelen op de Zune.

Pas rond augustus/september wordt de nieuwe iPod touch verwacht. Dan zal het kiezen zijn: wordt het de iPod of de Zune HD met 3,3 inch OLED-scherm, 720p HD video-output naar je HDTV, webbrowser, HD-radio-ontvanger en Wi-Fi? Volgens de gegevens bij Amazon komt de Zune HD op 8 september 2008 (!) beschikbaar in de VS. Misschien is het een typfout, misschien een truc om ons op het verkeerde been te zetten.

Meer info: Amazon, via Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2009, 12:41
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen microsoft, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.