KPN verlaagt roamingkosten vanaf 1 juli, nieuwe dienst KPN OpReis

KPN verlaagt vanaf 1 juli de roamingtarieven. Je betaalt aanmerkelijk minder voor SMS-berichten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beachDe EU heeft regels opgelegd om de tarieven voor bellen in het buitenland te verlagen. De operators zullen daarom gaandeweg hun nieuwe vakantietarieven bekend gaan maken. KPN heeft dat vandaag gegaan, met tarieven die vanaf 1 juli gaan gelden. Wat bellen betreft gaat het om centenwerk: bellen vanuit andere EU-landen naar Nederland gaat straks 51 eurocent per minuut kosten (voorheen 55 eurocent) en gebeld worden gaat van 26 naar 23 eurocent. Het versturen van een SMS-bericht gaat echter wél fors omlaag: van 55 naar 13 eurocent. Het ontvangen van een SMS-bericht blijft gratis. Iedereen krijgt vanaf 1 juli de nieuwe tarieven berekend; je hoeft er niets voor te doen.

Voor mensen die vaak lange gesprekken in het buitenland voeren, heeft KPN een nieuwe optie: KPN OpReis. Daarbij betaal je per gesprek een starttarief van 80 cent en daarna 25 cent per minuut om te bellen of 10 cent om gebeld te worden. Deze optie heeft alleen zin als de gesprekken meerdere minuten duren. Je kunt KPN OpReis inschakelen door vanaf je toestel het gratis nummer 1330 te bellen, ook als je al in het buitenland zit en opeens bedenkt dat er wat lange gesprekken met het thuisfront aankomen.

Voor mobiele data gaan de kosten ook omlaag. Tot nu toe betaalde je €7,95 per MB voor dataroaming. Dat wordt straks €2,95 per MB voor KPN Surf & Mail Totaal en €2,38 voor de ‘Snel’ of ‘Zeker” Mobiel Internet-abonnementen. Voor alle andere klanten gaat het €3,95 per MB kosten.

Bron: persbericht KPN
Foto: CC Flickr (Weebsie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:41
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.