‘Apple kan zich een saaie iPhone-update veroorloven’

Volgens Wired hoeft Apple volgende week geen spectaculair nieuw toestel aan te kondigen. Ook met een saaie update blijft Apple's positie nog steeds onaantastbaar.

apple iphoneEr zijn op dit moment heel wat aanwijzingen, dat Apple een nieuwe iPhone gaat uitbrengen die maar weinig verschilt van het huidige model. Misschien is de capaciteit iets hoger en zitten er een paar nieuwe snufjes in. Maar volgens Wired kan Apple zich dat gewoon veroorloven: zelfs met een matige update heeft het weinig te vrezen.


Wired ondervroeg analist Roger Entner van Nielsen Mobile, die van mening is dat Apple zo’n dominante rol in de markt heeft gekregen en de iPhone zoveel innovatieve functies heeft, dat het de concurrentie wel van het lijf kan houden. “If you only follow Apple, you will never catch up”, meent Entner.

De iPhone is nu twee jaar op de markt en heeft inmiddels de mainstream gebruiker bereikt. Er zijn geen tekenen dat de groei afzwakt: in alle lijstjes komt de iPhone steeds als nummer 1 of 2 uit de bus. Het is telkens één van de bestverkochte, meest geliefde en meest intensief gebruikte smartphones, bijvoorbeeld als het op internetgebruik aankomt.

Inmiddels zijn er meer toestellen die buzz creëren, zoals de Palm Pre, maar technologiestrateeg Michael Gartenberg denkt niet dat de iPhone gevaar loopt. Zelfs al de Palm Pre een succes wordt, hoeft dat de iPhone nog niet te bedreigen, zegt hij. En andersom geldt ook: dat de iPhone zo’n succes heeft wil nog niet zeggen dat de Palm Pre gedoemd is te mislukken. Er is genoeg ruimte in de smartphonemarkt voor iedereen.

Tja, verkoop dat verhaal maar eens aan toestelmakers die momenteel tegen gigantische verliezen aankijken, zoals Sony Ericsson en Motorola…

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juni 2009 om 8:35
Categorie
Achtergrond
49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.