YouTube minispeler

Alleen kijken wat je leuk vindt: YouTube geeft je meer controle over suggesties

Krijg je in YouTube vaak suggesties van kanalen die je helemaal niet interessant vindt? Vanaf nu biedt YouTube meer mogelijkheden om dit op je eigen smaak af te stemmen.

YouTube geeft controle over videosuggesties

Naast het overzicht van alle kanalen waarop je je aangemeld hebt, toont YouTube een reeks suggesties op basis van je kijkgedrag. Deze suggesties verschijnen op de startpagina en in het Volgende-overzicht. Zie je een video van een kanaal waar je totaal geen interesse in hebt, dan kan je deze vanaf nu uit de suggesties verwijderen. YouTube heeft namelijk een nieuwe optie Kanaal niet aanbevelen toegevoegd. Ook krijg je nu meer duidelijkheid waarom sommige video’s aanbevolen worden.

De nieuwe optie vind je op de startpagina als je tikt op de drie puntjes, aan de rechterkant van een video. Door op Kanaal niet aanbevelen te tikken, verschijnen video’s van dit kanaal niet meer in je suggesties. Volgens YouTube komt de optie ook beschikbaar bij de videosuggesties in Volgende. Mocht je toch nog een video van dat kanaal willen bekijken, dan kan je ernaar zoeken. Ook blijven de kanalen beschikbaar in het Trending-tabblad.

YouTube kanaal suggestie uitschakelen.

Verder verschijnt er op de startpagina meer uitleg waarom een bepaald kanaal aan jou aanbevolen wordt. YouTube beveelt onder andere video’s aan van kanalen die je nog niet eerder bekeken hebt of kanalen waar mensen met gelijke interesse naar kijken. Onder deze aanbevelingen vind je de komende tijd extra uitleg waarom de video in je overzicht staat.

Uitleg van suggestie van YouTube-kanaal.

Onderwerpen selectie op startpagina
Tot slot gaat YouTube binnenkort onderwerpen tonen waarop je kan filteren op de startpagina. De filteroptie is gebaseerd op je suggesties, dus als het goed is zie je alleen onderwerpen waar je daadwerkelijk geïnteresseerd in bent. Deze onderwerpenbalk verschijnt zowel op de startpagina als bij Volgende, maar voorlopig nog alleen voor ingelogde gebruikers in het Engels. Andere talen worden volgens YouTube binnenkort toegevoegd.

YouTube Music met Smart Downloads

Gebruik je ook YouTube Music, dan is er binnenkort een nieuwe functie beschikbaar. Met de functie Smart Downloads worden je favoriete nummers automatisch offline opgeslagen. De selectie bestaat uit nummers uit je Offline Mixtape-afspeellijst. Ook nummers uit je Liked Songs-afspeellijst en andere albums die je leuk vindt worden automatisch bewaard. De muziek wordt in de nacht automatisch gedownload zodra je met Wi-Fi verbonden bent. De functie is nu beschikbaar voor Android-toestellen en komt later ook naar iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.