Wallpapers WWDC 2019

Apple’s online proefsessie voor WWDC: onpersoonlijk en technische problemen

Apple hield afgelopen week een online sessie voor een beperkt groepje ontwikkelaars. De onverwacht ingeplande sessie kan worden gezien als een proefsessie voor WWDC, dat in juni op grotere schaal zal losbarsten. Maar helemaal vlekkeloos ging het niet, zo meldde een ontwikkelaar die erbij aanwezig was.

Techniek liet het afweten
Apple had qua technologie gekozen voor Webex, een oplossing van Cisco voor videovergaderen en conferenties op het web. De technologie wordt vandaag de dag ook veel gebruikt door (grotere) bedrijven om contact te houden met collega’s. Maar het bleek nog niet helemaal klaar voor Apple’s grote event. De sessie ging van start met enige vertraging, omdat er een wereldwijde storing was.

WebEx probleem

Uiteraard kon Apple daar niet zoveel aan doen. Toen het eenmaal van start ging, liep alles eigenlijk prima. Wel jammer was dat er geen presentator te zien was. In plaats daarvan zaten de genodigden de hele tijd naar presentatieslides te kijken. Tijdens WWDC zie je iemand rondlopen op het podium, terwijl ze je door de slides loodsen. Dat kan afleiden, vooral als iemand een t-shirt met een opvallende print aan heeft. Maar alleen slides zien is minder gezellig. Als je de presentator in actie kunt zien, is het in de week gemakkelijker om deze persoon even aan te schieten als je hem/haar in de labs ziet.


Slechts een select groepje ontwikkelaars was uitgenodigd om op afstand mee te kijken naar de online sessie over toegankelijkheid. Ontwikkelaar Russ Freeman deelde zijn ervaringen. Dit jaar vindt WWDC 2020 online plaats vanwege het coronavirus en we zullen dan ook veel soortgelijke sessies zien. Zelf heeft Apple nog geen details gegeven hoe het ‘vernieuwde’ en innovatief ingestoken evenement eruit gaat zien, maar we weten wel dat de sessies online en op afstand gegeven worden, mogelijk bij Apple-medewerkers thuis.

Vragen stellen, maar geen persoonlijk contact
Apple gaf tijdens de sessie ontwikkelaars wel de mogelijkheid om vragen te stellen en er waren ook genoeg medewerkers achter de hand om ze te beantwoorden. Het gebrek aan interactie zal dit jaar echter wel gemist worden. Voor sommige ontwikkelaars is het de enige reden om naar WWDC te gaan. Zo zijn er heel wat mensen die naar San Jose komen, zonder dat ze tickets hebben, omdat ze vooral van plan zijn andere ontwikkelaars te ontmoeten. Als je niet kan zien wie er verder nog in het publiek zit, kun je ook niet echt in contact met elkaar komen.

WWDC 2019

De kans is groot dat Apple de ontwikkelaarssessies van WWDC op een soortgelijke manier zal uitvoeren, zonder presentator maar met medewerkers die op de achtergrond vragen beantwoorden. De grote keynote op maandag zal waarschijnlijk wel op een podium plaatsvinden, maar zonder publiek.

De ervaringen van Russ Freeman lees je hier.

Bekijk ook

Apple nodigt ontwikkelaars uit voor online WWDC-proefsessie

Apple heeft een select aantal ontwikkelaars uitgenodigd om een online sessie over toegankelijkheid te gaan volgen. Het lijkt bedoeld om te oefenen voor de digitale versie van WWDC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 april 2020 om 10:24
Onderwerp
Bron
Bron Medium
Categorie
Apple
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.