‘WhatsApp wil webversie voor desktop uitbrengen’

WhatsApp op je computer gebruiken? Het wordt binnenkort wellicht mogelijk, zo blijkt uit code van de app-beta. Er wordt hard gewerkt aan een browserapp.

Het wordt binnenkort waarschijnlijk mogelijk om met WhatsApp te chatten vanaf je desktopcomputer. Dit ontdekte Androidworld. In de beta van de Android-app wordt namelijk meerdere keren verwezen naar een nieuwe app genaamd WhatsApp Web. Hiermee chat je vanuit de webbrowser van je computer.


WhatsApp WebDe desktop-app voor WhatsApp is gespot in de beta van de Android-versie, maar het is aannemelijk dat ook iOS-gebruikers hem uiteindelijk mogen gebruiken. WhatsApp probeert functies meestal gelijktijdig voor alle platformen uit te brengen – zoals ook met de blauwe vinkjes eerder dit jaar. Sommige functies verschijnen echter eerst voor Android, zoals de verbeterde versleuteling van berichten.

De webversie van WhatsApp zou gebruikmaken van QR-codes om mee in te loggen. Op de computer verschijnt een QR-code, die je met de smartphone-app van WhatsApp inscant. Hierna ben je in de browser ingelogd met het telefoonnummer van je iPhone. WhatsApp moet QR-codes gebruiken omdat de app geen accountnamen gebruikt, zoals bij bijvoorbeeld iMessage en Telegram wel het geval is.

Veel WhatsApp-gebruikers hopen al lange tijd op een desktopversie. Hiermee is het mogelijk om met het toetsenbord van je computer te reageren op berichten, in plaats van met het virtuele iPhone-toetsenbord. Dat is immers een stuk sneller als je toch al achter je bureau zit. Alternatieven zoals iMessage, Google Hangouts, Facebook Messenger en Telegram hebben al veel langer een desktopvariant. WhatsApp is via een omweg wel op je computer te gebruiken, maar dit vereist nogal wat extra handelingen voorbereiding.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.