WhatsApp groep met alleen beheerder.

‘WhatsApp krijgt vakantiemodus om gesprekken stil te houden’

WhatsApp werkt volgens bronnen aan een zogenaamde vakantiemodus. Met deze instelling blijven gearchiveerde chats altijd verborgen, ook als er nieuwe berichten zijn.

Je kan in WhatsApp chats archiveren, om ervoor te zorgen dat je lijst met chats lekker overzichtelijk blijft. Het is dan niet per se nodig om hele gesprekken te verwijderen, omdat de chats met de archieffunctie in een apart overzicht gezet worden. Maar zodra er een nieuw bericht in een gearchiveerd gesprek verstuurd wordt, verschijnt deze chat weer in je normale overzicht. De nieuwe vakantiemodus moet daar een eind aan maken. Dit ontdekte WABetaInfo.

‘WhatsApp werkt aan vakantiemodus’

Stilgehouden en gearchiveerde chats blijven dankzij deze vakantiemodus altijd verborgen. Dit komt van pas als je op vakantie bent en alleen de echt relevante gesprekken in je chatoverzicht wil zien. Ook voor de minder belangrijke WhatsApp-groepen komt dit goed van pas, omdat ze door deze instelling altijd uit het zicht blijven.

WhatsApp vakantiemodus in de beta.

De functie is ontdekt in een beta van WhatsApp. Zodra de functie beschikbaar is, vind je de schakelaar in de notificatie-instellingen van WhatsApp. Het kan nog wel even duren voordat de functie voor iedereen beschikbaar komt. WhatsApp test geregeld nieuwe functies in de beta, waar vervolgens maanden overheen gaan voordat ze beschikbaar zijn.

Stille modus en accounts koppelen
Naast de vakantiemodus zijn er nog twee functies ontdekt. Op Android toestellen worden app-badges van stilgehouden chats nu verborgen. Normaal gesproken toont de badge-teller bij WhatsApp ook de nieuwe berichten van stilgehouden gesprekken. Op Android-toestellen is dit nu al actief. Of de functie nu ook al actief is op iOS of binnenkort naar de iPhone komt, is nog niet helemaal duidelijk.

Tot slot werkt WhatsApp nog aan een nieuwe functie die vooral voor WhatsApp Business bedoeld is. In de instellingen is een functie ontdekt waarmee je accounts kan koppelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je Instagram-account aan WhatsApp te linken, maar het precieze doel daarvan is nog onduidelijk. Mogelijk kun je een gekoppeld account gebruiken om je WhatsApp tweefactorcode te achterhalen, mocht je die kwijt zijn. Een andere optie is dat WhatsApp Status-berichten en Instagram Stories over en weer gedeeld worden.

Lees ook ons overzicht van WhatsApp-tips om alles uit de chatapp te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.