Whatsapp-update om berichten te verwijderen nu te downloaden

WhatsApp heeft een update uitgebracht, waarmee je berichten uit een chat kunt verwijderen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen in de chat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We schreven een paar dagen geleden al over de toekomstige mogelijkheid om WhatsApp-berichten uit chatgesprekken te verwijderen. De update waarin dat mogelijk wordt is nu te downloaden op je iPhone.


Met de nieuwe functie is het mogelijk om binnen 7 minuten een chatbericht te verwijderen, nadat je het verstuurd hebt. Het bericht verdwijnt dan uit de tijdlijn van iedereen die aan het gesprek deelneemt. Het werkt dus ook bij groepsgesprekken.

WhatsApp-bericht verwijderen.

Voorheen was het alleen mogelijk om berichten te verwijderen uit je eigen tijdlijn. Anderen bleven het bericht nog wel zien. Het kan handig zijn als een chat een foutje bevat of als je het bericht naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Maar… je moet er wel snel bij zijn, want na 7 minuten is het verstuurde bericht definitief. Je kunt daarna het bericht alleen nog uit je eigen tijdlijn verwijderen.

Bekijk ook

Foutje gemaakt? Zo verwijder je WhatsApp-berichten voor iedereen

Heb je per ongeluk een WhatsApp-bericht naar de verkeerde persoon gestuurd? Je kunt een WhatsApp-bericht terugtrekken. In deze tip lees je hoe je een WhatsApp-bericht voor iedereen verwijdert.

Wil je weten hoe de functie precies werkt, kijk dan even in bovenstaande tip.

Daarnaast meldt de update-omschrijving van de app dat het live delen van je realtime locatie met vrienden en familie nu beschikbaar is voor iedereen. Hiervoor open je een chat, druk je op het plusteken en kies je Locatie > Deel live locatie. Verder melden de makers dat er het probleem met niet-binnenkomende meldingen nu definitief is opgelost.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 31 oktober: Info over live locatie delen en niet-werkende meldingen toegevoegd aan het eind van het artikel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2017 om 9:47
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPhone
Software
iOS

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.