WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp laat zien wie er typt in groepsgesprekken

WhatsApp voor de iPhone laat voortaan ziet wie er typt in groepsgesprekken. Je hoeft de app daarvoor niet te updaten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp laat voortaan zien wie er typt in groepsgesprekken. Je ziet de naam van de schrijver bovenin beeld, net onder de groepsnaam. De nieuwe functie is er nog niet voor alle gebruikers, maar wordt langzaam uitgerold onder de gebruikers. Zo hoef je ook geen update voor WhatsApp te installeren. Net als de beruchte blauwe vinkjes, is de update in een zogenaamde soft launch geïntroduceerd.

WhatsApp groepsgesprek zien wie er typtWhatsApp kreeg afgelopen week nog wel een update. Die voorzag WhatsApp van ondersteuning van de schermgroottes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

De chatapp met wereldwijd meer dan 600 miljoen gebruikers (waarvan bijna 9 miljoen Nederlanders), voert meer grote veranderingen stilletjes in. Zo maakte WhatsApp deze week ook bekend dat berichten in de Android-app voortaan worden voorzien van end-to-end encryptie, een beveiliging waardoor berichten onleesbaar zijn terwijl ze worden verzonden en op de servers van WhatsApp staan. Alleen de ontvanger kan een bericht ontcijferen. Het is nog niet bekend of en wanneer die beveiliging naar de iPhone komt. WhatsApp werkt ook aan een belfunctie.

Je kunt sinds de komst van de blauwe vinkjes ook zien wie er in een groepsgesprek je berichten hebben gelezen. Dit doe je door je eigen berichten naar links te vegen. Aan de rechterzijde springt dan een informatiescherm het scherm binnen.

Vanwege de gefaseerde uitrol, zou het kunnen dat jij nog niet kan zien wie er typt in een groepsgesprek.

Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2014, 13:29
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.