Evernote voor Mac krijgt Yosemite-redesign

Evernote voor de Mac is aangepast voor OS X Yosemite. De app heeft een compleet nieuw design en belooft betere synchronisatie en Spotlight-ondersteuning.

De Mac-versie van notitie-app Evernote heeft in zijn grote 6.0-update een compleet redesign gekregen. De applicatie sluit voortaan beter aan op het ontwerp van OS X Yosemite. Evernote belooft daarnaast ook een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om vanuit de OS X-spotlight naar notities te zoeken. Deze optie lijkt in onze tests alleen nog niet te werken.

Evernote Mac

Veel van de vernieuwingen in Evernote 6.0 zijn klein, maar praktisch. Je kunt tabellen bijvoorbeeld op meer manieren aanpassen en afbeeldingen veranderen vanuit de notitiebewerker. De zoekresultaten en interface van de app worden nu net wat slimmer gesorteerd. De mogelijkheid om met de Spotlight te zoeken naar je gemaakte notities lijkt echter de grootste nieuwe optie: de zoekfunctie van de Mac werd met OS X Yosemite flink uitgebreid, waardoor er voortaan contextgevoelige informatie in wordt getoond.

Volgens Evernote synchroniseert de app voortaan ook tot drie keer sneller, maar een praktische verandering lijkt ons de grootste verbetering. Zodra je een nieuwe notitie opslaat wordt hij namelijk direct gesynchroniseerd, waardoor je niet meer op de verversknop hoeft te drukken of moet wachten tot de volgende synchronisatieronde plaatsvindt. Gedeelde notities krijgen voortaan ook prioriteit, waardoor ze worden verstuurd voordat het gehele synchronisatieproces is voltooid.

Evernote 6.0 voegt ondersteuning toe voor Context – een nieuwe functie die afgelopen maand werd aangekondigd. Met Context kijkt Evernote naar je notities, om bijvoorbeeld artikelen en LinkedIn-profielen te linken die relevant zijn voor je tekst.

De iOS-versie van Evernote is op zijn beurt voorzien van een wat kleinere update. Hierdoor kun je notities en notitieboeken delen vanaf je iPhone en iPad. De widget laat voortaan je meest recente notities zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 10:40
Categorie Apps
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.