Duolingo Chinees

你好? Duolingo leert je Chinees in nieuwe taalcursus

Met de taalcursus-app Duolingo kun je nu ook Chinees leren. Je leert 1.000 Chinese karakters in vereenvoudigd Chinees en hun uitspraak in Mandarijn.

Duolingo Chinees

De populaire talenstudie-app Duolingo heeft er een nieuwe taal bij: Chinees. Het is een grote stap voor Duolingo en voor de gebruikers, want Aziatische talen zijn veel moeilijker om in een cursus te verwerken dan Frans of Italiaans. Vooral omdat je niet alleen de uitspraak maar ook een compleet nieuwe schrijfwijze moet aanleren.

Chinees leren met Duolingo

Chinees is de meest gesproken taal ter wereld, maar er is wel een probleem: er zijn heel veel varianten. Bovendien is het erg lastig om te leren, als je niet de mogelijkheid hebt om naar China af te reizen. Ook met andere Aziatische talen was Duolingo tot nu toe terughoudend: Japans en Koreaans werden nog maar recent toegevoegd, terwijl je al sinds 2011 de belangrijkste westerse talen kunt leren met de app.

Duolingo Chinees leren

Met Chinees moet je een nieuwe schrijfwijze leren, dus de kans is klein dat je na een paar avonden duolingo’en al een gesprekje kunt voeren met een Chinees. Maar je hebt in ieder geval wel wat woordjes onder de knie die je tijdens een reis door China makkelijk zult herkennen, bijvoorbeeld ‘hallo’ en de getallen.

Duolingo biedt de meest gebruikelijke variant, Mandarijn in vereenvoudigd Chinees. Je leert geen Cantonees, traditioneel Chinees of dialecten die in bepaalde regio’s worden gebruikt. Ook leer je met Duolingo weinig van de context, of van de betekenis van de karakters. Voor mensen die op een speelse manier karakters willen leren is ChinEasy waarschijnlijk leuker. En anders zit er niets anders op dan een drilcursus volgen.

In 5 minuten per dag belooft Duolingo je uiteindelijk 1000 Chinese karakters en hun betekenis te leren. Veel succes!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2017, 8:46
Categorie Apps
Onderwerpen china, duolingo, taalcursus, talen
Device iPhone
Software iOS
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.