Blendle Premium op de iPhone.

Blendle introduceert Blendle Premium: beste artikelen voor vast bedrag per maand

Artikelendienst Blendle heeft vandaag Blendle Premium aangekondigd. Met de betaalde dienst kun je elke dag twintig artikelen lezen voor een vast bedrag per maand. Het aanbod bestaat uit artikelen van meer dan 120 titels.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Blendle Premium op de iPhone.
De artikelendienst Blendle, waarmee je betaalt per gelezen artikel uit allerlei kranten en tijdschriften, heeft iets nieuws geïntroduceerd. Met Blendle Premium kun je voor een vast bedrag per maand de beste artikelen van meer dan 120 kranten en tijdschriften lezen. Voor €9,99 krijg je elke dag een selectie van twintig artikelen voorgeschoteld.

Blendle Premium: beste artikelen voor een vast bedrag

Blendle lanceerde in 2014, waardoor het mogelijk werd om per artikel te betalen uit allerlei kranten en tijdschriften. Het was daardoor niet meer nodig om een compleet abonnement op een specifieke titel te nemen, maar betaal je simpelweg per gelezen artikel. Voor als je meer wil lezen is er nu dus Blendle Premium. Voor €9,99 per maand kun je elke dag twintig artikelen lezen van meer dan 120 titels. Blendle Premium staat los van het normale Blendle en zowel de huidige lezers als nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden.

Hoewel je net als bij Apple Music, Spotify en Netflix een vast bedrag per maand betaalt, kun je bij Blendle Premium niet onbeperkt artikelen blijven lezen. Elke dag worden er twintig artikelen geselecteerd, op basis van jouw voorkeuren. Het idee van Blendle Premium is ontstaan door de nieuwsbrief van Blendle, waar ook al elke dag de meest opvallende artikelen geselecteerd worden.

Blendle Premium via de website.

Dit werkt bij Blendle Premium dus net zo en maakt gebruik van een algoritme. Er wordt gekeken naar leesgedrag en persoonlijke interesses, zodat de selectie voor iedere gebruiker anders is. Maar dat betekent niet dat je alleen maar artikelen te zien krijgt die passen bij jouw smaak. De redactie van Blendle staat boven het algoritme en kunnen artikelen selecteren die misschien niet zo snel bij jouw smaak horen, maar mogelijk wel interesssant zijn.

Mocht je na het gebruik van Blendle Premium geïnteresseerd zijn geraakt in een specifieke titel, dan wordt het ook eenvoudiger gemaakt ook een krantenabonnement af te sluiten. Blendle Premium komt niet helemaal als een verrassing, want de afgelopen tijd is Blendle Premium uitvoerig getest. Toen was echter nog niet duidelijk of de dienst aan iedereen aangeboden gaat worden en ook de vaste maandelijkse prijs stond nog niet vast. Nu is Blendle Premium dus voor iedereen beschikbaar gekomen, met Nederland als eerste land. Blendle is daarna ook actief in Duitsland en Amerika, maar daar is Blendle Premium nog niet beschikbaar.

Blendle met Premium-dienst op de iPhone.

Blendle Premium is te benaderen vanaf de vernieuwde app en de Blendle-website. Blendle Premium kost via de website €9,99 per maand, maar je kunt de dienst eerst ook een week gratis uitproberen. Let op: via de app betaal je €12,99 per maand in verband met de afdracht naar Apple. Prijsbewuste lezers sluiten het abonnement dus via de Blendle-site af.

Op Medium lees je het achtergrondverhaal van Blendle’s mede-oprichter @AlexanderNL over de aankondiging van Blendle Premium.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2017, 0:51
Categorie Apps
Onderwerp blendle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.