Facebook en WhatsApp

Binnenkort WhatsApp-chats exporteren als ZIP, Facebook krijgt WhatsApp-deelknop

WhatsApp voor iOS gaat het makkelijker maken om chats te archiveren als ZIP-bestand, en Facebook krijgt een speciale 'deel op WhatsApp-knop'. Deze functies worden nu getest voor iOS en Android.

Facebook en WhatsApp

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat we eindelijk gaan merken dat WhatsApp eigendom is van Facebook. Een Duitse website ontdekte wat nieuwe functies die binnenkort aan de chat-app worden toegevoegd, en die WhatsApp daarnaast een prominente plaats op je Facebook-tijdlijn geven.

Volgens het Duitse Macerkopf.de wordt versie 2.12.17.689 van WhatsApp momenteel getest voor iOS en bevat deze update een nieuwe functie om volledige chatgesprekken via een ZIP-bestand te exporteren. Tot nu toe kon je oudere chatgesprekken herstellen via iCloud en de ZIP-functie lijkt dan ook vooral bedoeld voor mensen die graag hun chatgesprekken archiveren op hun Mac of PC.

Deel naar WhatsApp-knop in Facebook

Ook test Facebook een manier om WhatsApp in de Facebook-app te verwerken. Deze nieuwe integratie maakt het mogelijk om een post van Facebook direct te delen via WhatsApp met een knop die in de toekomst onder iedere Facebook-post te vinden zal zijn.

Dat deze functie opduikt in de iOS-testversie van WhatsApp is overigens niet verwonderlijk. In de Android-testversie van Facebook is deze deelfunctie namelijk al maanden te zien. WhatsApp krijgt daarnaast een nieuwe schakelaar om je gegevens met Facebook te delen.

Tot slot krijgt de nieuwe versie van WhatsApp een nieuw introductiescherm en zijn alle betaalgegevens voortaan uit de app gehaald nu WhatsApp volledig gratis is geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2016, 17:27
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.