Popcorn

bunq en Pathé werken samen: sneller bioscoopkaartjes afrekenen

bunq en Pathé willen het makkelijker maken om bioscoopkaartjes af te rekenen op je mobiele telefoon. Je hoeft geen iDEAL meer te gebruiken. Maar waarom is dat handig?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe Nederlandse bank bunq heeft regelmatig iets nieuws te melden. Zo laten ze je sinds kort betalen met een QR-code bij winkeliers en kun je ook real-time overboeken tussen verschillende banken. Nu hebben ze weer iets nieuws: je kunt nu op je smartphone sneller bioscoopkaartjes kopen en meteen afrekenen, zonder dat er iDEAL aan te pas komt.

Popcorn

Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van zo’n nieuw systeem? Want zo’n kwelling is het gebruik van iDEAL nou ook weer niet. We vroegen het na bij de makers. bunq-woordvoerder Floris Herculeijns:

Het voordeel voor gebruikers is dat zij nu in één keer kunnen betalen. Ze worden niet meer doorgestuurd naar iDEAL, hoeven geen bank meer te selecteren en kunnen na de aankoop de kosten heel makkelijk delen in de bunq app. Daarnaast kan Pathé bijlages meesturen en een gedetailleerde invulling van de transactie bieden.

Volgens Herculeijns biedt dit meer mogelijkheden voor de toekomst. Net zoals je PayPal en iDEAL kiest kun je nu ook betalen via de bunq-knop. bunq-oprichter Ali Niknam liet ons weten dat de hele ervaring “zoveel smoother is” en: “dit werkt parallel aan iDEAL, dat is technisch gezien geniaal.”

Hoe het werkt is voor desktop en je mobiel verschillend. Voor desktop: je hebt de bunq-app, je scant de QR op je monitor, je bevestigt, en voila, daar zijn je tickets :D! Op je mobiele telefoon druk je op de knop, opent de bunq app waar je bevestigt, en hop daar zijn je tickets 🙂

Omdat bunq het systeem ontworpen heeft, kunnen ze het meteen aanpassen aan de wensen van gebruikers. Voor Pathé komt het ook mooi uit, want zij zien steeds meer bezoekers tickets afrekenen via online en mobiel. Binnenkort kunnen we bij bunq nog veel meer samenwerkingen als deze verwachten, want de bank wil het systeem ook beschikbaar maken voor andere bedrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 12:09
Categorie Diensten
Onderwerpen bioscoop, bunq, pathé

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.