T-Mobile en Tele2

T-Mobile stopt met Basis-abonnement

Bundels met 150 en 300 belminuten vervallen

T-Mobile schaft het Basis-abonnement af en wil dat klanten voortaan kiezen voor de Go-bundels. Daarmee vervalt de mogelijkheid om een Basis-abonnement met 150 belminuten voor 7 euro per maand af te sluiten.

Geen belbundels van 150 en 300 meer

T-Mobile bood ook de mogelijkheid om 300 belminuten voor 9 euro per maand af te sluiten. De wijziging gaat op maandag in en heeft vooral invloed voor mensen die weinig belminuten nodig hadden en eigenlijk nauwelijks data gebruikten. Tot vandaag konden klanten kiezen voor 150 of 300 belminuten in combinatie met nul tot 2GB aan data. Die mogelijkheid vervalt nu, waardoor sommige klanten voortaan duurder uit zijn. Zij kunnen vanaf vandaag een Go-bundel met 120 belminuten kiezen. De variant met onbeperkt bellen is €2,50 duurder.


Het is een teken van deze tijd: mensen gebruiken steeds meer data en bijna iedereen is overgestapt op een smartphone. Toch zijn er ook nog mensen die wat minder van hun telefoon gebruik maken en zo goedkoop mogelijk uit willen zijn. Zij zijn vanaf nu waarschijnlijk wat beter af bij de budgetproviders, die meer opties hebben voor mensen die kleine bel- en databundels nodig hebben.

Bij T-Mobile is het niet meer mogelijk om 500MB data af te sluiten. De databundels variëren van 1GB tot 10GB of onbeperkt. Daarnaast is het nog wel mogelijk om voor helemaal geen databundel te kiezen.

T-Mobile-bundels vanaf 10 euro

Om een indruk te geven dan de goedkoopste en duurste opties: 120 belminuten met 0GB data kost €10 bij een tweejarig contract, terwijl onbeperkt bellen en internetten €35 per maand kost, eveneens bij een tweejarig contract.

Heb je liever een 1-jarig contract, dan betaal je maandelijks een euro extra.

De provider heeft het aanbod aangepast om het aanbod “overzichtelijker en simpeler” te maken. Bestaande abonnees kunnen overstappen via de My T-Mobile-app, waarbij overigens wel de Samen-korting vervalt.

Mocht je op zoek zijn naar een goede sim only met weinig belminuten, dan kun je onder andere bij deze aanbieders terecht:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.