Concept iPod touch van de voorkant.

Dit concept van een nieuwe iPod touch combineert meerdere Apple-producten

Een ontwerper heeft een concept gemaakt van hoe een nieuwe iPod touch eruit zou moeten zien. Hij ziet het liefst een extra groot scherm, waardoor het concept heel erg lijkt op een kleinere iPad mini.

Vorige week schreven we nog over het gerucht dat Apple werkt aan een nieuwe iPod touch. Het is immers alweer bijna vier jaar geleden dat het huidige model verscheen en Apple zou dus van plan zijn om de mediaspeler nieuw leven in te blazen. De Russische ontwerper Anton Kurilov is met dit gerucht aan de slag gegaan en kwam met onderstaand concept op de proppen.

Concept van iPod touch 7e generatie

Opvallend aan het concept is dat er weinig overblijft van het huidige model. In plaats van het kleinste iOS-device ziet de ontwerper het liefst een veel groter scherm. In het concept heeft het model namelijk een 7-inch scherm met True Tone en Face ID en heeft daardoor wat weg van de iPhone XR. Er zit dus ook geen thuisknop in verwerkt. De behuizing is van aluminium en de enkele cameralens wordt vergezeld door een LED-flitser.

iPod touch concept.

Qua vorm van de behuizing ziet de ontwerper het liefst het design van de nieuwste iPad Pro 2018. Dat betekent dus rechte zijkanten, in tegenstelling tot de ronde afwerking bij de iPhones. De ontwerper heeft er ook een versie met mobiel netwerk aan toegevoegd, zodat je ook buitenshuis online kan gamen, muziek kan streamen en kan internetten. Een horizontale modus voor het beginscherm maakt het toestel ook geschikt om altijd liggend vast te houden, bijvoorbeeld als je net uit een game komt.

Lijkt op een kleinere iPad mini
Veel van de aspecten van dit concept lijken op een iPad mini. Met een 7-inch scherm scheelt het namelijk barweinig met het 7,9-inch scherm van de iPad mini. Ook qua prijs lijken de modellen niet ver uit elkaar te liggen. Een dergelijke iPod touch zoals in dit concept zou voor zo’n $400 te koop moeten zijn, terwijl een iPad mini 4 nu nog voor $400 in de schappen ligt.

Vergelijking van iPod touch concept.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple de iPod touch met een dergelijk design weer terugbrengt. De doelgroep voor de iPod touch ligt meer bij jonge kinderen, dus een prijskaartje van $400 lijkt aan de hoge kant. Bovendien gaan er ook al lange tijd geruchten over een nieuwe iPad mini 5. Het verschil tussen een nieuwe iPad mini 5 en een iPod touch met het ontwerp van dit concept is behoorlijk klein, waardoor Apple twee soortgelijke producten uit zou brengen. Lees ook ons artikel met mogelijke iPod touch verbeteringen.

Zou jij interesse hebben als een nieuwe iPod touch er zo uit zou zien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2019, 11:28
Bron Bron Rozetked
Via Via Cult of Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, ipod touch
Device iPod touch
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.