Whadget featured

Whadget: widget geeft snelle toegang tot WhatsApp

Met de widget van Whadget heb je razendsnel toegang tot WhatsApp. Je hoeft alleen nog maar op een contact te drukken om een chat te starten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhadgetDe berichtenapp WhatsApp heeft zelf geen widget, maar gelukkig zijn er ontwikkelaars die via een omweg deze functionaliteit alsnog toevoegen. Zo kun je met de widget van Whadget snel een chat starten met één van je ingestelde contactpersonen.

Je gebruikt de widget door eerst de bijbehorende app te installeren en te openen. Je selecteert in de app de contactpersonen die je het meest spreekt via WhatsApp, zodat zij in de widget verschijnen. Vervolgens activeer je de widget door van bovenaf naar beneden te vegen en in het Berichtencentrum te drukken op Wijzig.

Lees ook: Beste widgets voor iPhone en iPad

De widget van Whadget toont zes van je toegevoegde contactpersonen. Met een tap op een persoon wordt er een menu geopend, vanaf waar je een chat via WhatsApp kunt openen. Met andere knoppen kun je ook een telefoongesprek starten, FaceTimen of een sms versturen.

De Whadget-app maakt geen directe connectie met WhatsApp. In plaats daarvan worden de contacten uit je iPhone-adresboek geladen. Een handige truc, aangezien WhatsApp deze zelfde contactpersonen ook gebruikt. Het zorgt er alleen ook voor dat je geen WhatsApp-groepschats aan de widget kunt toevoegen.

Je ziet in de widget hooguit zes personen tegelijkertijd, maar in de app kun je meer dan zes contacten toevoegen. We raden echter aan om het bij zes te laten. Heb je er meer, dan worden er met willekeur zes verschillende personen getoond, zonder de mogelijkheid om naar de rest te navigeren. Hierdoor wordt de widget vrij onbetrouwbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 16:43
Categorie Apps
Onderwerpen whatsapp, widget

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.