iPro GoPro concept 2

Concept: Wat als Apple een GoPro-camera zou maken?

Het aandeel van GoPro zakte met twaalf procent toen Apple een patent kreeg op een speciale actiecamera. Maar hoe zou deze camera van Apple eruitzien? Een nieuw concept geeft deze 'iPro' vorm.

In april dit jaar verschijnt eindelijk de Apple Watch, maar wat als Apple daarnaast nog een compleet nieuw product uitbrengt? Het Duitse Curved fantaseert over de mogelijkheden en ontwierp een speciale actiecamera gemaakt door Apple, waarmee je filmpjes kunt maken tijdens bijvoorbeeld het sporten. Deze iPro zou een geduchte concurrent kunnen zijn voor de populaire GoPro-camera’s.

iPro GoPro concept 1
iPro GoPro concept 2

Het idee voor een GoPro-camera van Apple komt niet zomaar uit de lucht vallen: in januari 2015 beschreef een pas onthuld Apple-patent een speciale actiecamera. Dat patent zorgde voor flink wat paniek: de aandeelprijs van GoPro zakte met twaalf procent in de Verenigde Staten. Dat terwijl het patent niet eens de komst van een Apple-camera bevestigde. De uitvinding werd in 2013 door Apple overgenomen van Kodak, waarna geen enkel gerucht op cameraplannen heeft gewezen.

iPro GoPro concept 3
iPro GoPro concept 4

Het concept van Curved werd uitgewerkt door Martin Hajek, waar iCulture ook mee heeft samengewerkt om onder andere de iPhone 5c vorm te geven voordat deze werd aangekondigd. De camera lijkt grotendeels op bestaande alternatieven, maar bevat ook een paar leuke handigheidjes die passen bij Apple. Achterop de camera zit bijvoorbeeld de befaamde click wheel, waar met in het midden een knop waar je meermaals op drukt voor meerdere functies.

De conceptuele camera zou een 4k-resolutie ondersteunen en is bestand tegen water-, stof- en valschade. De bijbehorende verpakking kan als extra beschermhoes worden gebruikt. Met behulp van de Apple Watch of iPhone bedien je de iPro-camera. Tenminste: als Apple deze camera zou maken. Op het moment is het immers enkel een gedachtespinsel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 17:26
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, concept, gopro, martin hajek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.