Snapchat-RED

Deze iOS-apps en games kleuren vandaag rood voor Wereld Aids Dag

Het is vandaag Wereld Aids Dag en dat is goed te merken op je iPhone. Verschillende games doen mee en ook Snapchat, Instagram en YouTube zamelen geld in voor het goede doel.

Snapchat-RED

Vandaag is het Wereld Aids Dag, een dag waarop er niet alleen aandacht voor de ziekte wordt gevraagd, maar er ook geld ingezameld wordt. Dit jaar werkt de RED-Foundation samen met Snapchat, Instagram en YouTube om in 24 uur miljoenen in te zamelen. Ook doen er drie iOS-games mee.

Snapchat-gebruikers kunnen geld inzamelen door een selfie te maken. Hiervoor moet je wel gebruik maken van de drie nieuwe filters die alleen vandaag beschikbaar zijn. Iedere keer als er een selfie verstuurd wordt met één van de filters doneert de Bill and Melinda Gates Foundation drie dollar aan het AIDS-fonds, met een maximumbedrag van drie miljoen.

Snapchat, YouTube, Instagram (RED)

De filters moeten in de loop van de dag beschikbaar komen en worden automatisch toegevoegd aan het beschikbare aanbod. Snapchat vernieuwt regelmatig het aanbod van de Selfie-filters, die sinds kort ook te koop worden aangeboden.

Ook YouTube doet een duit in het zakje met een muziekvideo waarin Jimmy Kimmel, Scarlett Johansson en Barry Manilow de hoofdrol spelen. Zodra de video meer dan 333.000 keer gedeeld is, zal de Gates Foundation nog eens 1 miljoen dollar doneren.

Instagram doet iets soortgelijks met het regrammen van de (bovenstaande) muziekvideo. Iedere keer als de video via Instagram gedeeld wordt doneert The Gates Foundation drie dollar, met een maximum van 1 miljoen dollar.

RED-games

Als je naar de populariteit van Snapchat, YouTube en Instagram kijkt, is het slechts een kwestie van tijd totdat alle maximumbedragen worden gehaald. Met het geld wordt onder meer onderzoek naar de bestrijding van aids bekostigd.

iOS-games zijn ook (RED)

Ook iOS-games van app-ontwikelaar Supercell (Clash of Clans, HayDay en BoomBeach) zijn vandaag in een (RED)-jasje gestoken. Iedere aankoop van een speciaal (RED)-pakket in de drie games gaan volledig naar het Wereldfonds. Deze aankopen zijn beschikbaar tot 4 december 17:00 uur. Na het kopen krijgen spelers ook een tijdelijke banner waarmee ze kunnen laten zien dat ze geld hebben gedoneerd.

Vorig jaar werkte (RED) nog samen met Apple’s App Store en het jaar daarvoor was het sociale netwerk Vine aan de beurt. De samenwerking met Snapchat laat maar weer eens zien hoe snel het sociale netwerk aan het groeien is. Een tijdje terug bleek al dat Snapchat hard op weg is om de populariteit van Facebooks video’s in te halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2015, 12:02
Categorie Apps
Onderwerpen aids, games, instagram, snapchat, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.