Apple Watch uitstalling

Daarom stoppen mensen met het dragen van een Apple Watch

Waarom zijn mensen gestopt met het dragen van de Apple Watch? Binnen hoeveel tijd na hun aankoop hebben ze dit besloten? Een nieuw onderzoek geeft antwoord op deze vragen. Ben jij nog tevreden over je Apple Watch?

Er is weer uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van de Apple Watch. Deze keer werd er gekeken naar mensen die gestopt zijn met het dragen van de Apple Watch en wat hun redenen daarvoor zijn. Wristly vroeg aan 330 mensen die hun Apple Watch niet meer dragen wat de redenen zijn en wat ze met de smartwatch gedaan hebben. Het merendeel van de ondervraagden vond de Apple Watch niet nuttig genoeg.


Onderzoek van Wristly naar het stoppen van het dragen van de Apple Watch.

Bijna de helft van de mensen stopt met dragen in eerste twee weken
Uit het onderzoek van Wristly blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden binnen twee weken gestopt is met het dragen van de Apple Watch. 55% van de mensen gaf aan dat dit in de twee weken daarna besloten is. Maar wat doen die mensen dan met hun Apple Watch? De meeste mensen blijken toch niet echt afstand te kunnen doen van Apple’s smartwatch, want de meeste mensen leggen deze ergens in een la. Bij de mensen met een roestvrijstalen Apple Watch is dit zelfs 65%, terwijl dit bij de Apple Watch Sport gaat om 50%.

Onderzoek van Wristly naar het stoppen van het dragen van de Apple Watch.

De belangrijkste reden om de Apple Watch niet meer te dragen, is omdat deze niet nuttig genoeg zou zijn. Ruim drievijfde van de mensen die meededen aan dit onderzoek gaf dit als belangrijkste reden. Andere redenen om de Apple Watch aan de kant te leggen zijn de gelimiteerde functies, de batterij die niet lang genoeg mee gaat, de beperkte snelheid en de draaibeweging die je moet maken om de tijd te zien.

Onderzoek van Wristly naar het stoppen van het dragen van de Apple Watch.

Gek genoeg is ruim veertig procent van deze ondervraagden wel van plan de opvolger van de Apple Watch te kopen. Meer interessante resultaten vind je in het complete verslag. Ben jij nog een tevreden Apple Watch-gebruiker, of ligt hij ook bij jou ergens stof te vangen in een la?

Vorige week publiceerde Wristly meer resultaten van hun onderzoek. Hieruit bleek dat de meeste mensen de Apple Watch dertig tot tachtig keer per dag gebruiken.

Bekijk ook

Meeste mensen gebruiken de Apple Watch 30 tot 80 keer per dag

Hoe vaak wordt de Apple Watch gedurende de dag verbruikt? Volgens onderzoek gebruiken de meeste mensen hem zo'n dertig tot tachtig keer per dag. Mails lezen doet slechts een enkeling, blijkt uit onderzoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 december 2015 om 11:34
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.