Apple brengt watchOS 5.3 met fix voor Walkie-Talkie-app uit

Apple heeft watchOS 5.3 uitgebracht voor de Apple Watch. Het is hoogstwaarschijnlijk de laatste update van watchOS 5, voordat later dit jaar de opvolger verschijnt. Maar wat is er verbeterd in watchOS 5.3?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 5.3 beschikbaar

De beta van watchOS 5.3 is de afgelopen weken uitvoerig getest en nu is het moment gekomen om de update zelf op je Apple Watch te zetten. De update is nu voor iedereen beschikbaar met een geschikte Apple Watch, maar wat heeft Apple in deze update toegevoegd? Zoals gebruikelijk gaat het in ieder geval om verbeteringen achter de schermen, inclusief een fix voor de Walkie-Talkie-app.

Deze update lost de privacybug in Walkie-Talkie op. Door de privacybug was meeluisteren mogelijk, met als gevolg dat Apple de app tijdelijk uitgeschakeld heeft. Vanaf deze versie is Walkie-Talkie weer beschikbaar op de Apple Watch. Om de Walkie-Talkie-app te kunnen gebruiken, heb je ook iOS 12.4 nodig.

Apple liet eerder weten dat ze de ECG-functie zo snel mogelijk naar Canada wilde brengen en in watchOS 5.3 zijn Canada en Singapore toegevoegd. In Nederland en België kun je al langer de Apple Watch ECG maken.

watchOS 5.3 biedt hoogstwaarschijnlijk ook ondersteuning voor de Apple Card, de aankomende creditcard van Apple. Deze kaart komt voorlopig alleen nog beschikbaar in Amerika en heeft een aantal voordelen. Met de ondersteuning voor de Apple Watch betekent het dat Amerikaanse gebruikers ook via hun horloge met de kaart kunnen afrekenen. Meer over de Apple Card lees je in onze uitleg.

Bekijk ook

Apple Card: alles over de creditcard van Apple

Apple Card is een creditcard, bedoeld voor Apple-klanten in de Verenigde Staten. Lees hier alles over de Apple Card die in samenwerking met Goldman Sachs wordt uitgebracht. Heb je er in Nederland ook iets aan?

Dit zijn de volledige releasenotes van watchOS 5.3:

Deze update bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers:

  • Bevat belangrijke beveiligingsupdates waaronder een probleemoplossing voor de Walkietalkie-app
  • De ECG-app op de Apple Watch Series 4 is nu beschikbaar in Canada en Singapore
  • Meldingen bij een onregelmatig hartritme zijn nu beschikbaar in Canada en Singapore

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Ga voor meer informatie naar:
https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/nl-nl/HT210353

watchOS 5.3 downloaden
watchOS 5.3 is te downloaden voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer, dus niet voor de originele Apple Watch Series 0 uit 2015. Weet je niet welke Apple Watch je hebt, check dan ons artikel met Apple Watch-modellen. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS 7 niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS 7 installatieproblemen? Lukt het instellen van watchOS 7 niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.