WatchDrive laat je racebanen besturen met je Apple Watch.

Racebaan besturen met je Apple Watch? WatchDrive maakt het mogelijk

Racewagentjes besturen met je Apple Watch: een jongensdroom die uitkomt? Ontwikkelaars bij 21TORR probeerden het uit en gingen met Apple's slimme horloge aan de slag. Het resultaat: hobbyproject WatchDrive om je racewagentjes te besturen.

WatchDrive laat je racebanen besturen met je Apple Watch.
Je hebt er vroeger misschien wel mee gespeeld: de snelle racebanen met vaste wagentjes. Loopings, scherpe bochten en wegen die onder elkaar door liepen, het is allemaal mogelijk met de ouderwetse racebanen met bestuurbare autootjes. Maar zou het niet leuker zijn als je deze kan bedienen met je Apple Watch in plaats van zo’n plastic pistool? De ontwikkelaars van 21TORR gingen die uitdaging aan.

WatchDrive bestuurt je racewagentjes

De makers bij 21TORR waren razend benieuwd wat er met de Apple Watch allemaal mogelijk is. Ze zien de Apple Watch voornamelijk als toestel om andere apparaten op afstand mee te bedienen. Het principe van Knight Rider kwam daarbij naar voren, dus ontstond het idee om iets met auto’s te gaan doen. Helaas kwamen ze er al snel achter dat zelf een auto maken niet tot de mogelijkheden behoort. Totdat ze het idee kregen om de bekende speelgoedracebanen te moderniseren. Want je racewagentje besturen met je Apple Watch, wie wil dat nou niet?

Dankzij WatchDrive kun je de racewagentjes besturen door het touchscreen van je Apple Watch aan te raken. Druk hem stevig in en je wagentje schiet vooruit met een stevige turboboost. Remmen doe je door je vinger van het scherm af te halen, vergelijkbaar met de traditionele manier van besturing.

Schematische werking van WatchDrive.

Verschijnt niet in de App Store

Door gebruik te maken van een bestaande racebanenset, een iMac en een iPhone, hebben ze het voor elkaar gekregen om de racewagentjes te besturen met de Apple Watch. Helaas zal de app op korte termijn niet in de App Store beschikbaar zijn, omdat hij niet gemaakt is met WatchKit. Alle Apple Watch-apps moeten momenteel gemaakt worden met behulp van WatchKit, terwijl iOS-apps gemaakt worden met behulp van UIKit. Het is de ontwikkelaars wel gelukt om een UIKit-app te maken en te laten draaien op de Apple Watch, omdat het realiseren van dit project met WatchKit niet mogelijk bleek.

Meer over de ontwikkeling van WatchDrive vind je op de eigen vraag & antwoord-pagina van 21TORR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2016, 18:38
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen apple watch, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.